Reobren les barbacoes de Sant Antoni, a Altafulla

S'han talat i podat alguns arbres per adaptar-se a les exigències dels Agents Rurals
L'Ajuntament d'Altafulla ha reobert les barbacoes situades a la zona de l'ermita de Sant Antoni, a Altafulla. | BaixGaiàDiari.cat

 

Les barbacoes situades a l'ermita de Sant Antoni d'Altafulla, tan utilitzades pels altafullencs com per veïns dels pobles del voltant de manera gratuïta, ja tornen a estar habilitades després que s'hagin pres les mesures antiincendis necessàries. L'Ajuntament d’Altafulla ha adequat l’entorn de la muntanya de Sant Antoni, donant així compliment al requeriment del cos d’Agents Rurals de la Generalitat de Catalunya.

 

La proximitat de les barbacoes amb la pineda del voltant feia que Agents Rurals prohibís al consistori obrir la zona d’esbarjo, donat el risc d’incendi que existia. Després de fer les actuacions preventives pertinents, però, des del consistori s'ha aconseguit tornar a reobrir aquest servei. 

 

Altafulla tala i poda diversos arbres per tornar a reobrir les barbacoes

La intervenció realitzada ha consistit en la neteja del sotabosc, la tala de cinc pins, i la poda de dues oliveres. L'empresa Jardins 9 Estil ha estat l’encarregada de dur a terme els treballs, que han tingut un cost total de 2.843 euros

 

El passat mes de juliol, el consistori donava resposta a una altra petició dels Bombers de la Generalitat referent a la senyalització que ha de servir per facilitar l’accés als efectius en cas d’un possible incendi. Les indicacions es van instal·lar en una esplanada que, en cas d’incident, es convertirà en el centre operatiu dels camions i efectius del cos.

 

Abans, al mes de maig, l’Ajuntament també hi va dur a terme les habituals tasques de neteja del sotabosc amb la col·laboració de la Societat de Caçadors La Coma. La majoria, treballs d’adequació de l’espai com a mesura de prevenció d’incendis forestals. Ara, amb els darrers retocs, Altafulla ja ha pogut reobrir les barbacoes.

 

Què cal fer per utilitzar les barbacoes de Sant Antoni?

L’ús d’aquesta zona és públic i gratuït. Tothom que vulgui utilitzar-la, cal, això sí, que tramiti prèviament la sol·licitud mitjançant una instància al Registre de l’Ajuntament d’Altafulla. L'únic requisit que s'exigeix és dipositar una fiança de 10 euros, que són retornats un cop comprovat el bon ús de les instal·lacions. L’espai gaudeix de vuit barbacoes, vuit taules de pedra, i una zona comunitària amb lavabos.

 

També et pot interessar