URGENT

CCOO anuncia una vaga general a la indústria química de Tarragona durant la primera quinzena de febrer

Requisen una desena d'objectes punxants a presos de Mas d'Enric

S'han recollit en la darrera setmana
Una imatge d'un dels accessos a la presó de Mas d'Enric, situada al terme municipal del Catllar. | Àngel Ullate

 

Després d'una baralla que es va produir al mòdul 1 del centre penitenciari de Mas d'Enric, situat al terme municipal del Catllar, diversos funcionaris han requisat al llarg d'aquesta setmana fins a una desena d'armes punxants als interns en aquest mòdul carcerari.

 

Retiren diversos objectes punxants a presos conflictius de la presó de Mas d'Enric

Segons ha informat aquest divendres el 'Diari de Tarragona', un enfrontament divendres passat, 12 d'abril, ha suscitat al llarg dels últims dies reiterats controls sobre els reclusos i també d'espais comuns del mòdul, que han permès trobar aproximadament una desena d'objectes punxants o tallants.

 

Es tracta de material de l'estructura de la presó que els mateixos interns, que pertanyen al mòdul més problemàtic del centre penitenciari, s'encarreguen personalment de manipular per tal de convertir-los en tallants o punxants. El mòdul 1 de Mas d'Enric acull presos condemnats a llargues penes i d'altres que presumptament han comès delictes greus però que es troben pendents de judici. Aquest és un nou incident que altera, de nou, la convivència en aquest conflictiu mòdul de la presó de Mas d'Enric.

 

Els funcionaris de Mas d'Enric, queixosos per les seves condicions laborals

A principis del mes de març passat, la presó de Mas d'Enric, que va iniciar el seu servei penitenciari a la tardor de l'any 2015, va celebrar les seves primeres eleccions sindicals. Amb la nova representació, els delegats ja treballen en resoldre les diverses carpetes conflictives que tenen sobre la taula.

 

Les situacions d'inseguretat amb un increment de la violència, la manca de personal i la «inexperiència» d'alguns comandaments del centre són les qüestions que, relacionades entre elles, més prioritàriament busquen resoldre els treballadors de Mas d'Enric. TarragonaDigital.com ho explicava, precisament en un reportatge publicat fa unes setmanes sobre la situació laboral del centre penitenciari del Catllar.

 

També et pot interessar