Roda de Berà es converteix en el primer municipi en aprovar l'ús de pirotècnia silenciosa

La moció presentada per Junts per Roda de Berà ha estat aprovada per gairebé tots els grups municipals
Junts per Roda reivindica una cultura inclusiva i per a tothom | ACN
 

Roda de Berà serà pionera en pirotècnia silenciosa. La setmana passada, el grup municipal de Junts per Roda de Berà va presentar una moció que instava a l'ajuntament a utilitzar aquest tipus de material pirotècnic en les festes i actes organitzats per l'entitat municipal.

Després de debatre la proposta al Ple Municipal, finalment, la moció ha estat aprovada amb els vots a favor dels grups de Junts per Roda de Berà, Tria Roda, PP, C's i ERC. Els socialistes del PSC s'han acabat abstenint a la votació.

El regidor de Junts, Albert Martin, s'ha mostrat satisfet amb el resultat de la votació i ha destacat que «som el primer municipi de Catalunya en aprovar l'ús de pirotècnia silenciosa o menys sorollosa en els actes organitzats per l'Ajuntament».

Promoure l'ús de la pirotècnia silenciosa entre la ciutadania 

Dins de la moció es recullen els principals acords que han estat validats pels grups municipals i que l'Equip de Govern de Pere Virgili s'ha compromès a complir.

Primerament, és el d'instaurar que tots els actes i celebracions que organitzi l'Ajuntament de Roda de Berà en què es faci ús de pirotècnia i focs artificials, aquests continguin les característiques de pirotècnia silenciosa, o almenys que sigui menys sorollosa. L'acord també insta a «optar per espectacles visuals amb làser o piro musicals».

Per altra banda, també s'estableix que l'ajuntament ha de conscienciar i sensibilitzar a la ciutadania sobre els riscos de la pirotècnia convencional, de cara dates assenyalades com Sant Joan. També haurà d'informar i instar a la població de l'ús de pirotècnia silenciosa.

Totes aquestes mesures han estat ideades pensant en aquells col·lectius que més pateixen els efectes del foc i les detonacions, com les persones amb trastorn de l'aspecte autista, o els gossos i altres animals.

"Bona notícia: Llum verda a les ajudes de la Torre al comerç contra la Covid-19" "Torredembarra urbanitzarà un tram de l'antiga N-340 i habilitarà un carril bici"