Junts vol que Roda entri a l'AMI, però Tria hi votarà en contra

La proposta ja ha generat alguna polèmica a les xarxes socials
L'Ajuntament de Roda de Berà, en una imatge d'arxiu. | TarragonaDigital.com

 

L'Ajuntament de Roda de Berà debatrà, en el ple ordinari del proper mes de juliol, l'entrada a l'Associació de Municipis per la Independència. El grup municipal de Junts per Roda de Berà —que compta amb un únic regidor, Albert Martín— ha presentat una moció perquè el consistori s'adhereixi a aquesta entitat, fundada l'any 2011 i que aplega 786 ajuntaments d'arreu del país —a més d'altres ens supramunicipals— a favor de la independència de Catalunya.

La proposta encara no ha estat debatuda a ple, però ha transcendit a les xarxes socials, on s'han pogut veure les primeres polèmiques davant de la possibilitat que el consistori rodenc pugui adherir-se a aquesta entitat, actualment presidida per l'alcalde del Port de la Selva, Josep Maria Cervera.

La moció no prosperarà i Roda de Berà no formarà part de l'Associació de Municipis per la Independència

La proposta ja va ser debatuda en comissió informativa el passat dijous i, per tant, ja se'n pot anticipar el resultat de dijous al ple: Roda de Berà no s'adscriurà a aquesta entitat. D'antuvi, es pot anticipar que la moció comptarà amb els vots favorables de JxCat (1) i ERC (1); i els vots contraris de Cs (1) i el PP (1). Dos a dos.

És clar que els vots determinants són els del PSC (3) i, sobretot, el grup que forma el govern en minoria de l'alcalde Pere Virgili, Tria Roda (6). El sentit del vot de l'agrupació d'electors liderada per Virgili, però, és clar: com a la comissió informativa, hi votaran en contra. «Som aquí per gestionar el govern municipal», ha explicat l'alcalde de Roda de Berà a BaixGaiàDiari.cat, que ha afirmat que «per tant, qualsevol moció que sobrepassi aquesta idea tindrà el nostre vot en contra».

Porta tancada a la carambola

Amb el vot contrari de Tria Roda, es tanca qualsevol escletxa perquè Roda de Berà s'adhereixi a l'AMI. La possibilitat que l'agrupació d'electors s'abstingués, en canvi, podria haver generat una carambola. Amb els dos vots a favor —JxCat i ERC— i els dos en contra —Cs i PP—, una abstenció del PSC davant de la dels sis regidors de Tria Roda hauria provocat que, amb un empat sobre la taula, hagués hagut de decidir, en un sentit o en un altre, el vot de qualitat de l'alcalde Virgili.

Porta tancada, doncs, a aquesta carambola aritmètica, que hagués obligat Virgili a mullar-se i trencar la seva abstenció. Tria Roda votarà en contra i tanca així la porta a l'adhesió de l'Ajuntament a l'Associació de Municipis per la Independència.

"📻 Roda de Berà amplia el museu de la ràdio i ja és el més gran de l'Estat" "‼ CAS TORREDEMBARRA: Així estan les coses després de les novetats dels últims dies"