NOU I GRATIS

Tens Telegram? Afegeix-te al canal de Tarragona Digital clicant aquí. T’encantarà!
Roda busca nou aqüífer

Roda de Berà realitza una prospecció per habilitar un nou pou d’aigua

En el primer dia dels treballs s’ha aconseguit trobar un aqüífer de bona qualitat

L'Ajuntament de Roda de Berà, des de fa un temps, ha vist com el nivell d'alguns dels aqüífers que abasteixen els pous d'aigua del municipi ha baixat de forma considerable. El pou de Cal Llorenç, que omple el dipòsit del Molí-Cucurull, és el que més preocupa al consistori. Els passats mesos d'octubre i novembre, l'Ajuntament va efectuar diferents treballs al pou per baixar el nivell de la bomba i aprofitar millor els recursos de l’aqüífer, tot i que no ha estat suficient i tot i les pluges dels últims mesos, el pou no es recupera al ritme necessari per abastir el poble en un futur a curt termini.

Davant d'aquesta situació, es va prendre la decisió d'iniciar un sondeig per trobar un nou aqüífer i es va encarregar un nou estudi hidrogeològic. Aquest, va determinar dues possibles zones en les quals es podria fer una prospecció de qualitat, ambdues pròximes a la infraestructura ja existent, per tal de poder aprofitar-la.

Aquest sondeig es va iniciar el dijous al matí amb l'empresa Catalana de Perforacions S.A., a la primera zona proposada, al fons de Cal Llorenç, amb molt bons resultats. Al vespre, a 170 metres de profunditat, es va aconseguir trobar un aqüífer que sembla ser de bona qualitat.

Durant el divendres al matí, s'ha continuat perforant tota la capa porosa calcària fins a arribar als 220 metres, aproximadament, on hi ha la capa impermeable d'argila. Segons les estimacions inicials realitzades pels enginyers, podria abastir uns 30.000 litres d’aigua per hora. Els passos a seguir ara seran, primer, fer un estudi de la qualitat de l’aigua, i, seguidament, si aquesta és bona, es farà un estudi de bombament i de la capacitat de recuperació de l’aqüífer, per garantir l’abastiment d’aigua del poble durant els pròxims anys.


Comentaris

envia el comentari