Aquesta és la setena platja de la demarcació de Tarragona que permet l'accés als gossos.

Roda de Berà obre a la Cala Torrota la setena platja per a gossos a Tarragona

Aquesta és la primera platja per a gossos del Tarragonès, i se suma a les sis que hi ha entre el Baix Camp, el Baix Ebre i el Montsià

Una platja més s'uneix a la llista de les que hi permeten l'accés de gossos a la regió de Tarragona. Es tracta de la Cala Torrota, situada a Roda de Berà, entre la platja dels Capellans i el Roc de Sant Gaietà. Habilitada i senyalitzada en català i anglès per l'Ajuntament, se suma a les altres sis platges del litoral tarragoní on els gossos i les persones poden conviure a la sorra, i és la primera situada a la zona nord de la regió.

La primera platja oberta a cans del Tarragonès

L'Ajuntament ha obert la Cala Torrota per acollir residents i visitants que tenen la intenció d'anar amb les seves mascotes a la platja però no troben on anar. De fet, fins aquest moment, els veïns de Roda de Berà, el Baix Gaià i les localitats properes, s'havien de desplaçar gairebé 50 quilòmetres per trobar, a Cambrils, una platja on gaudir sense prohibicions de la companyia dels animals, la Riera de l'Alforja, que hi té obert l'accés des del 2016 amb un tram delimitat on hi ha instal·lada una dutxa per a cans.

La platja de la Punta del Riu de Mont-roig del Camp és 'Dog Friendly'
La platja de la Punta del Riu de Mont-roig del Camp és 'Dog Friendly' | TarragonaDigital

 

I és que aquesta és la primera platja de la zona nord de la Costa Daurada i la primera de la comarca del Tarragonès que obre l'accés als gossos. Ni a la ciutat de Tarragona, ni a Salou, capital de la Costa Daurada, es pot trobar cap platja d'aquestes característiques, malgrat que és una tendència a l'alça i una iniciativa que prenen molts establiments turístics, especialment els càmpings, que veuen en aquesta creixent demanda entre els turistes una bona oportunitat.

La resta de platges, al Baix Camp i a les Terres de l'Ebre

La següent platja més al sud després de la que hi ha a la desembocadura de la Riera de l'Alforja, és la de la Punta del Riu de Mont-roig del Camp i Miami Platja, una platja molt àmplia i una de les millors del Camp de Tarragona per anar-hi amb gossos. Més enllà de Mont-roig, els propietaris dels animals s'han de desplaçar fins a l'Ametlla de Mar per trobar no un, sinó dos espais habilitats per a gossos amb accés per a vehicles i vianants.

Es tracta, per una banda, de la Cala Bon Caponet, una platja majoritàriament de pedra i roca d'uns 50 metres de llargada i 15 d'amplada; i per l'altra, de la Cala del Cementiri, una platja d'unes característiques semblants a tan sols tres quilòmetres de l'altra. A Deltebre, al nucli de Riumar, hi trobem la platja Bassa de l'Arena,el tros de litoral més extens on poden accedir els gossos, amb una longitud d'1,1 quilòmetres, 80 metres d'amplada i inclús dunes i llacunes.

La Platjola, una platja amb distinció de platja verge i amb accés obert als gossos.
La Platjola, una platja amb distinció de platja verge i amb accés obert als gossos. | TarragonaDigital

 

Finalment, a Alcanar hi trobem una de les més especials, la Platjola d'Alcanar. Gràcies al seu alt valor ambiental i ecològic, gaudeix del distintiu de platja verda i és una de les que fa més temps que permet la presència de gossos, des del 2013. Sembla doncs, que malgrat que resulta complicat trobar platges on els gossos siguin benvinguts,i encara més quan arriba la temporada alta, encara hi ha alguns reductes on humans i animals poden compartir espai i gaudir de la natura.


Comentaris