L'ajuntament de Roda de Berà, en una imatge d'arxiu

Roda de Berà estrena una nova campanya turística per retrobar-se amb la vil·la

El nou logotip també representa els valors positius del municipi

Roda de Beràestrenarà una nova campanya, que s'ha preparat en els darrers mesos, per fomentar el turisme i que serà la nova marca turística i la senya d’identitat del municipi . Els elements més destacats de la campanya són el nou logotip, sota el lema 'RdB, t'estimo!', i el vídeo promocional de la campanya turística 'Et vull tornar a veure'. La campanya pretén apel·lar als sentiments i a l'esperança d'un proper retrobament, després de la crisi del coronavirus, dels ciutadans amb el municipi de Roda de Berà.

El nou logotip està format per les sigles del municipi 'Rdb', i el clam 't'estimo', que volen al·ludir al sentiment d'estima i fascinació que tant els veïns com els turistes del municipi puguin tenir cap a Roda. A aquest lema l'acompanyen sis pètals de flors de colors que superposats un sobre l'altre, formen un mig arc que fa referència a l'Arc de Berà, element arquitectònic referent de la ciutat, d'època romana.

L'alcalde de Roda de Berà, Pere Virgili, ha detallat els motius de la campanya, explicant que «volem transmetre que no importa d’on provinguis, quina sigui la teva raça, la teva nacionalitat, la teva identitat sexual o la teva ideologia, a Roda de Berà sempre hi seràs benvingut».

La campanya ha estat desenvolupada pel departament de Comunicació de l'ajuntament i la regidoria de Turisme, i el seu regidor en cap, Frederic Royuela, ha explicat que els sis pètals simbolitzen també els valors del poble. «Roda és cultura, és patrimoni, és natura, és tradició, és mar i és sol, però també és gastronomia, és comerç, és esport, és família, és llar... i pot ser tot allò que cadascú de nosaltres senti per la nostra vila, per acabar de configurar l’Arc amb els nostres propis colors», ha declarat.

El nou logotip va acompanyat d'un vídeo promocional

A banda del nou logotip, l'ajuntament també ha preparat un vídeo promocional en què, en sintonia amb la campanya, també vol apel·lar al sentiment d'estima i la voluntat de retrobar-se amb el municipi. De fet, el títol del vídeo en fa al·lusió directa, amb el nom de 'Et vull tornar a veure', es pretén fer una crida a tots aquells que en el passat van visitar la vila, a tornar a descobrir-la, a sortir, a oblidar els mals moments i a gaudir de tot allò que ofereix Roda de Berà.

El nou vídeo  té una durada de dos minuts, on es veu representada la vil·la i es fa una apel·lació directa a l'espectador, convidant-lo a recordar aquells moments de la vida de cadascú que han estat més importants, sempre lligats a diferents espais de Roda de Berà. «Recordes com ens vam conèixer, ho recordes?». Tot això, narrat per la veu en off de la coneguda actriu catalana Cristina Dilla i acompanyat d'imatges aèries del municipi, la majoria d'elles gravades amb un dron. L’espot ha estat produït en català, castellà i subtitulat a l’anglès.

Per últim, l'ajuntament ha presentat també un cartell promocional, en català i en castellà, La protagonista és una noia, que, com si acabés d’arribar-hi després de molt de temps, des del mirador de la platja Llarga, mira l’horitzó i redescobreix Roda de Berà, al fons, i el sol darrere, ja amagant-se.