Preocupació a Roda de Berà pel repunt de l'incivisme i els robatoris durant l'estiu

L'alcalde assegura que entén l'alerta dels veïns, però matisa que «no s'estan produïnt més casos que altres anys»
Imatge d'arxiu de la platja Llarga de Roda de Berà | Ajuntament de Roda de Berà

 

Robatoris a domicilis i vianants, vehicles fets malbé de matinada, destrosses a la caseta de socorrisme... cada cop més veïns i veïnes de Roda de Berà es fan ressò de diverses incidències relatives a la seguretat —o a la inseguretat, per ser precisos— a través de l'altaveu de les xarxes socials. L'Ajuntament de la localitat ha lamentat els incidents i ha matisat que «per molt que només es produís un sol cas, ja seria més del que nosaltres voldríem», però ha fet una crida a la tranquil·litat. «No hi ha més casos que en altres anys, els paràmetres són els mateixos», ha aclarit l'alcalde, Pere Virgili, en declaracions a TarragonaDigital.com.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

«La realitat és que ara mateix la nostra població és entre 6 i 7 cops superior a l'habitual a Roda», ha explicat l'alcalde. «Això genera que, com en tots els municipis de costa, a l'estiu es produeixin puntes de feina en serveis com la neteja dels carrers o la policia i la seguretat», raona. Insisteix que les dades d'incivisme o de robatoris d'aquest estiu no és superior a la d'altres anys, i que no hi ha motius especials per alarmar-se. «Les xarxes socials tenen moltes virtuts, però també amplifiquen el ressò i això pot crear una sensació exagerada d'inseguretat que no es correspon amb la realitat», exposa com a missatge de la calma.

 

Crida a la calma de l'alcalde de Roda: «No hi ha més robatoris ni més incidents que en altres estius»

Abans d'aprofundir en les explicacions que molts veïns i visitants reclamen, Virgili s'avança a reconèixer que «entenc perfectament la preocupació i em sap molt greu», però matisa que la seguretat «és una prioritat» per a l'equip de govern. «Com cada estiu, hem reforçat moltíssim la plantilla de la policia local amb nous agents interins per ampliar la presència policial a cada carrer», ha aclarit. «Durant les 24 hores, sempre hi ha un mínim de dues patrulles al carrer, que és el màxim que podem tenir», argumenta.

 

Virgili també recorda que el pressupost d'enguany de la policia rodenca ha augmentat de forma significativa i ja suposa un 15% dels comptes totals, una xifra que l'alcalde considera que difícilment podrà pujar més en un municipi que, tret de l'estiu, frega els 5.000 habitants. «Costa arribar a tot arreu, però posem tots els esforços per atendre totes les trucades, queixes i consultes», reconeix.

 

L'Ajuntament de Roda de Berà està instal·lant càmeres de vigilància arreu del municipi per incrementar la seguretat

L'alcalde rodenc també ha avançat una de les mesures més recents del consistori en matèria de seguretat: la incorporació de diverses càmeres de vigilància arreu de la localitat i la posada en marxa d'una central que les coordini i permeti una multivigliància simultània del municipi per part dels agents. «Les estem instal·lant a poc a poc perquè tenen un cost molt elevat, però trobem que és una inversió necessària», apunta.

 

Roda de Berà és tradicionalment un dels municipis de la Costa Daurada que més incrementen la seva població durant els mesos d'estiu, especialment l'agost, i aquest fet encara s'incrementa amb més intensitat durant la segona quinzena del mes, quan se celebra la Festa Major de Sant Bartomeu.

 

També et pot interessar