L'Ajuntament de Roda de Berà.

Roda de Berà dona suport a una moció perquè les famílies puguin escollir la jornada escolar dels seus fills

La Plataforma Volem Jornada Contínua defensa aquest sistema educatiu, «que posa per davant l'infant i les seves necessitats»

Els pares i mares dels alumnes dels centres escolars catalans voldrien poder escollir la jornada escolar dels seus fills i filles. Així ho subscriu la moció que la Plataforma Volem Jornada Contínua Roda de Berà va fer arribar als portaveus dels grups municipals amb representació a l’Ajuntament i que l’equip de Govern de Tria Roda i el grup de Junts per Roda van portar al Ple del passat dijous, 25 de març. El document, precisament, va obtenir el suport de tots els grups municipals a excepció del PSC i ERC, que es van abstenir.

Ara mateix, Catalunya i el País Basc són les úniques comunitats autònomes que no donen als pares l’opció de poder escollir de forma lliure la jornada dels seus fills i filles. La jornada contínua, defensa la Plataforma, «posa per davant l’infant i les seves necessitats de creixement personal i emocional, concentrant l’activitat acadèmica en els horaris de major receptivitat dels alumnes, reduint l’estrès i la fatiga dels infants».  A més, reiteren, «permetria una millor conciliació familiar, amb horaris de recollida dels alumnes més flexibles i que s’adaptarien a les necessitats de totes les famílies». Finalment, aquesta mesura «reduiria l’absentisme escolar, els viatges d’anada i tornada a l’escola, i oferiria als docents més temps per preparar les classes».

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

La Plataforma Volem Jornada Contínua Roda de Berà està formada per milers de famílies de tot Catalunya que reclamen al Departament d’Educació que cada centre, amb el vot favorable de les famílies, pugui triar si implanta la jornada contínua o no. Amb això, proposen reorganitzar l’horari escolar, mantenint la quantitat d’hores lectives, que seria de 9.00 a 14.00 hores; a continuació l’horari de menjador, de 14.00 a 16.30 hores, i seguidament les activitats extraescolars.

La moció demanda a Educació que implanti «mecanismes normatius» per a la lliure elecció de la jornada per part de les famílies i, finalment, que la Generalitat «garanteixi i reforci el servei de menjador per la vulnerabilitat social i cultural amb beques menjador», així com activitats educatives en horari no lectiu extraescolars.