Tallen la rotonda de l'AP-7 a Torredembarra i el trànsit es desvia fins a Altafulla

Amb aquesta novetat es busca descongestionar el trànsit a la zona, segons Foment
Els senyals que indiquen el desviament obligatori fins al camí de servei d'Altafulla. | @felixaltafulla

 

Des d'aquest dimecres, 11 de juliol, ja és efectiu el desviament del trànsit a la rotonda de Torredembarra que distribueix el trànsit entre l'autopista AP-7 i la carretera N-340, i on també desemboca la carretera T-214, que uneix la Torre amb la Riera de Gaià. El tall s'ha produït amb una doble fila de barreres de formigó, del model 'New Jersey', que provoquen que el trànsit procedent de l'AP-7 —en els dos sentits—, l'N-340 —en sentit sud— i la T-214 —des de la Riera de Gaià— no pugui completar la rotonda.

Dos segments de barreres 'New Jersey tallen la rotonda. | @felixaltafulla

 

D'aquesta manera, als vehicles procedents d'aquestes vies, se'ls impedeix agafar directament i a través de la rotonda l'accés a la Torre i a la Riera per la T-214, l'N-340 en sentit nord i l'autopista AP-7 en els dos sentits.

 

El trànsit es desvia fins a Altafulla

Per aconseguir-ho els vehicles que venen de l'AP-7 en els dos sentits, l'N-340 en sentit sud i la T-214 des de la Riera de Gaià han d'agafar, obligatòriament, l'N-340 en sentit Tarragona. Uns metres més enllà, ja en ple terme municipal d'Altafulla, cal que es desviïn pel camí de servei, completin les dues rotondes que hi troben i canviïn de sentit, agafant l'N-340 en sentit nord. Només a través d'aquest tomb poden accedir a la T-214, l'AP-7 o l'N-340 en direcció a Barcelona.

Per què tallen la rotonda de l'AP-7 a Torredembarra?

L'explicació oficial que dona Foment sobre aquesta mesura és la descongestió del trànsit a la zona. Cal recordar que molts vehicles, i en especial els camions, surten i tornen a entrar a l'AP-7 a través d'aquest accés per estalviar-se part del peatge en el trajecte entre Barcelona i Tarragona —paguen només el tram comprès entre la Torre i Martorell. Ara, amb la mesura s'espera que el volum de trànsit no s'acumuli a la rotonda i s'espongi cap al camí de servei d'Altafulla.

 

Caldrà estar atents, però, al cap de setmana —especialment divendres i diumenge a la tarda, amb les operacions sortida i tornada—, quan tot el trànsit que arribi de l'AP-7 haurà d'agafar l'N-340 en els dos sentits —per anar i tornar del camí de servei d'Altafulla. A aquest volum de vehicles, caldrà sumar-hi els que ja circulin per l'N-340.

 

I una possible dificultat afegida: els cotxes procedents de Tarragona per l'N-340 que, per exemple, vulguin sortir a Torredembarra, veuran més complicada la seva incorporació al carril de desviament per l'elevat trànsit que hi haurà, procedent del camí de servei. De moment, però, tot són meres especulacions: caldrà esperar a aquest cap de setmana, la primera prova de foc del nou desviament.