ÚLTIMA HORA

Cop policial a Calafell als pisos ocupats

La Sala Lluís d'Icart de Torredembarra acull l'exposició de pintures del joier Jordi Borràs

La mostra ja es pot visitar de dilluns a dissabte al centre cultural del castell torrenc
La Sala Lluís d'Icart de Torredembarra acull l'exposició de pintures del joier Jordi Borràs | cedida

 

 

L'Ajuntament de Torredembarra, a través de la Regidoria de Cultura, va presentar ahir l'exposició de pintures de l'eminent joier Jordi Borràs. Una mostra fruit de l'enorme capacitat artística de l'artesà jubilat, que es podrà visitar fins al dia 9 d'agost, de dilluns a divendres, de 10 a 20.30 h i els dissabtes, d’11 a 13.30 h i de 17 a 21h, a la Sala Lluís d'Icart del Castell de Torredembarra.

 

Una eminència en l'art de la joieria

Nascut a Tarragona el 1944, Jordi Borràs va prendre contacte amb l'art des de ben jove a través del Taller d'Art de la Diputació, on va iniciar els primers passos d'una llarga trajectòria professional. Ja el 1960, es traslladà a Barcelona per iniciar l'aprenentatge de joieria al taller tarragoní Xavier Rigau Mestre, matriculant-se al Conservatori Municipal d’Arts Sumptuàries Massana per complementar la seva preparació artística amb els cursos preparatius i els de cisellat. L’any 1968 va col·laborar a Tarragona amb els joiers Josep M. Borrut Hilari i Josep Ros Navarro. Finalment, el 1973 va instal·lar el seu taller i botiga de joieria a Torredembarra, a la casa pairal de la seva família on hi va treballar fins a jubilar-se l’any 2006.

 

Com a joier, la seva obra més emblemàtica i reconeguda, foren els treballs de construcció del Baldaquí i Seient de la Custòdia del Corpus de la Catedral de Tarragona, realitzats el 1993; després que els originals fossin destruïts l'any 1936.

 

 

 

El retorn a l'aprenentatge

Un cop jubilat, l'artista tarragoní va voler retornar als orígens per tal d'iniciar-se i endinsar-se en un somni de joventut: el dibuix i la pintura. Una afició que després d'anys de pràctica esporàdica i el retrobament amb els cursos de l'Escola Massana de Barcelona, han permès a l'artista polifacètic presentar tota una mostra pictòrica de primer nivell.

 

Encara avui, amb 75 anys Jordi Borràs continua assistint a les classes del taller privat del pintor Cabané, a Barcelona.

 

 

La Sala Lluís d'Icart de Torredembarra acull l'exposició de pintures del joier Jordi Borràs | cedida