Imatge d'arxiu d'una aixeta

SOREA revisarà «cas per cas» les reclamacions per la facturació de l'aigua a Torredembarra

La companyia es compromet a donar una resposta en 10 dies, com a màxim, des de la presentació de l'al·legació per part de l'usuari

SOREA, la companyia gestora del cicle integral de l’aigua, ha comunicat a l’Ajuntament de Torredembarra el seu compromís «a revisar cas per cas» les reclamacions que es formulin en relació amb la facturació durant l’estat d’alarma derivat de la pandèmia del coronavirus. Consistori i empresa es van reunir ahir dimarts, 25 d'agost, per tal d'abordar aquesta qüestió, derivada de la impossibilitat de realitzar lectures dels comptadors durant el confinament, i afrontar els possibles dubtes que ha detectat la ciutadania pel que fa als pagaments del servei.

Precisament, la companyia s’ha compromès ara a «resoldre les reclamacions en un període de deu dies, des de la seva presentació», i ha destacat «la impossibilitat de realitzar refacturacions de forma automàtica, ja que cada cas té supòsits diferents i cal estudiar-los de manera personalitzada». Els usuaris que considerin que les estimacions de consum dels seus contractes no han estat ajustades a la realitat es poden posar en contacte amb l’empresa a través d’internet, per telèfon o a l’oficina de Torredembarra, amb cita prèvia mitjançant el web de SOREA.

Consum estimat durant l'estat d'alarma

Arran de la impossibilitat de dur a terme lectures de comptadors durant l’estat d’alarma, SOREA va aplicar el Reglament de Servei municipal i va estimar el consum a cada contracte igual al del mateix període de l’any anterior. En el cas de les pòlisses d’activitats restringides pel decret, apunta l’empresa —com ara bars, restaurants, hotels o escoles—, «vam estimar un consum de zero metres cúbics des d’abril a maig». «Aquestes estimacions es van fer en tot moment amb l’ànim d’aproximar-nos al consum real i impactar el mínim als usuaris», han explicat.

Alhora, la companyia destaca que en recuperar el consum real del següent període «es normalitza la facturació i, en obtenir una lectura real, es descompten els consums estimats en períodes anteriors». Amb això, SOREA assumeix el compromís que, en cas que hi hagi algun error provocat per l’estimació de consum, «s’ajustarà la facturació i es repartirà el consum real proporcionalment entre els períodes afectats». Pel que fa als usuaris que disposen de comptadors de telemesura, «les mesures són reals i, per tant, el consum no va ser estimat».


Comentaris