El relleu de Magrinyà a l'Ajuntament de Torredembarra no arribarà fins al nou any

Al ple ordinari del mes de desembre, on es debatrà el pressupost de 2020, no hi haurà representació de JxCat
Anna Magrinyà, acompanyada dels quatre noms següents de la llista de JxCat i la consellera d'Empresa, Maria Àngels Chacón, en un acte de campanya el maig passat. | Gerard Recasens

Junts per Catalunya (JxCat) inicia una nova etapa a Torredembarra després del brusc adeu de la seva líder i única regidora, Anna Magrinyà. Dimecres es destapava que l'edil havia falsificat diversos justificants laborals per absentar-se del seu lloc de treball; i divendres al migdia presentava la seva renúncia a tots els càrrecs públics i orgànics.

Josep Maria Calvet ha de ser, 'a priori', el relleu d'Anna Magrinyà a l'Ajuntament

El cap de setmana ha posat distància després de la tempesta política que es va produir a finals de la setmana passada i ara el partit inicia una nova etapa amb diversos fronts sobre la taula. El primer i més evident: trobar un substitut a Anna Magrinyà com a regidor del partit a l'Ajuntament de Torredembarra.

Diverses fonts consultades per BaixGaiàDiari.cat apunten que recollirà l'acta el número 2 de la candidatura el maig passat, Josep Maria Calvet, tot i que ara per ara ningú s'atreveix a confirmar-ho de forma absoluta. El seu nom és el relleu 'natural': sobre ell recaurà l'acta quan la Junta Electoral faci els tràmits pertinents i només ell podria renunciar-hi.

Aquest mateix dilluns hi ha convocada una reunió de JxCat a Torredembarra per tractar aquesta qüestió, entre d'altres. Tampoc és clar que es prengui una decisió definitiva. El nom de Calvet es dona pràcticament per fet, però cal recordar que la llista segueix amb Xavier Suárez (3), Jovita Baltasar (4), Marc Francesch (5), Mariona Giralt (6) i Franc Roig (7).

Dijous, JxCat, sense representació

Amb tot, aquest dijous 19 de desembre se celebra el ple ordinari mensual a l'Ajuntament de Torredembarra, que incorpora el punt més destacat de cada exercici: l'aprovació del pressupost. JxCat, però, no hi serà representada. Al plenari es rubricarà la renúncia d'Anna Magrinyà, presentada divendres, i a partir d'allà s'activarà el procediment per donar entrada al seu relleu, que podrà prendre possessió al següent ple, l'ordinari del mes de gener, previst en principi per al dia 16.

La formació postconvergent no podrà, doncs, participar del debat ni de la votació del pressupost. El ple comptarà, en aquest sentit, amb només tres grups municipals: ERC, el PSC i Ciutadans.

"🔴 Torredembarra presenta el pressupost amb més inversions des que Rovira és alcalde" "👉 El nou servei per a treballadors que s'ofereix a Roda de Berà"