Pla general del passeig de Miramar, a tocar de l'estació de trens de Torredembarra

Torredembarra tira endavant la nova rotonda al final del passeig de la Sort i el carril bici fins a Altafulla

Els treballs aniran a càrrec de l'empresa Sorigué | Duraran vuit mesos i tenen un pressupost de poc més d'1 MEUR

L'Ajuntament de Torredembarra segueix fent feina per iniciar com abans millor les obres de condicionament i d'urbanització al tram de l'antiga N-340 entre el passeig de la Sort i el passeig de Miramar, el de l'estació de trens. A través de la Junta Local de Seguretat, el consistori ja ha adjudicat  els treballs a l'empresa constructora Sorigué per un pressupost  de 1,04 MEUR i per un termini d'execució de vuit mesos des que s'iniciïn els treballs. El rellotge, però, encara no ha començat a córrer a  la Torre.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Els treballs consistiran a urbanitzar  el tram de l'antiga carretera, un dels més antics i malmesos del municipi, i a construir una rotonda  entre el passeig de la Sort i el de Miramar que posi punt final als girs perillosos  i conflictius en aquest punt viari. Aquest condicionament consistirà també a reduir l'amplada de la via per als cotxes per tal d'obligar-los a reduir la velocitat.

Els treballs tindran una durada de vuit mesos i suposaran una «important remodelació» a la Torre

Les obres aspiren a eliminar l'efecte barrera que imposa un vial de carretera tan cru per al municipi, i aniran acompanyades de la construcció de l'esperat carril per a bicicletes  i vianants entre Nova Torredembarra i fins al límit municipal amb Altafulla, d'una extensió aproximada de tres quilòmetres. L'Ajuntament projecta una «important remodelació» i s'endeutarà per assumir vora el 50% del cost de les obres. L'altra meitat es finançarà gràcies a una subvenció  de l'Estat.

Amb aquests treballs de condicionament de la carretera, Torredembarra donarà llum verda a la tercera fase de l'actuació, després de l'etapa inicial que va consistir a fer la rotonda dels Pescadors i de la segona actuació que va assumir l'enllumenat i el  carril bici al tram dels càmpings al mateix passeig de Miramar. Amb aquesta tercera etapa, la Torre aspira a enllestir una de les obres  més esperades i anunciades al municipì.