Torredembarra reforça el servei de recollida de residus a l'espera de l'arribada massiva de turistes

L'Ajuntament doblarà la recollida de residus, posarà més contenidors en alguns punts i reforçarà el servei de neteja
Bosses de brossa i residus dipositats a la gespa, al costat dels contenidors. | cedida
 

L’Ajuntament de Torredembarra treballa en diferents accions per trobar solució al problema existent amb la recollida de residus. Més enllà de l’actuació extraordinària amb motiu de la nit de Sant Joan, s’ha previst ampliar amb la major brevetat possible el nombre de contenidors en els punts on més aportacions de brossa s’han detectat, es doblarà la recollida —buidant contenidors dos cops al dia— en una quinzena de punts més com s’acostuma a fer en ple mes d’agost i es disposarà d’un grup d’operaris de reforç del mateix consistori per a donar resposta a les situacions d’emergència. A més, el servei de neteja viària està ja realitzant un suport extraordinari de neteja dels contenidors.

Dificultats i feines a mig fer per la Covid-19 mentre s'omplen les segones residències

El final del confinament ha donat més llibertat per a desplaçar-se amb permís, i això ha implicat un creixement poblacional gran i sobtat a Torredembarra per l'arribada dels que hi tenen segones residències. Això, al seu temps, ha suposat la multiplicació i l'augment del volum de brossa, especialment restes de poda i voluminosos, dipositades en alguns casos incívicament al voltant dels contenidors.

Aquesta situació ha coincidit en el temps amb problemes d’efectiu de personal que ha patit l’empresa adjudicatària del servei. S'hi ha sumat, també, el fet que en alguns barris es va implantar el sistema de recollida porta a porta entre finals de l’any passat i principis d’aquest any, amb campanyes informatives entre el veïnat que s’havien de reforçar a les segones residències per Setmana Santa. Però el confinament total ho va impedir.

L'Ajuntament ja ha fet tasques de neteja com la que es veu a la imatge, especialment amb motiu de l'arribada de turistes de segona residència. | cedida
 

L'inici recent de la fase de represa farà avançar la campanya informativa

El regidor de Sostenibilitat de l'Ajuntament de Torredembarra, Joan Torras, ha explicat que s’havia previst realitzar un reforç la primera setmana del mes d’agost coincidint amb la previsible arribada massiva de turisme de segona residència, «però l’inici de la fase de represa abans d’acabar el mes de juny comportarà que aquesta campanya informativa s’avanci al màxim possible».

  

Tot i la realització d’aquestes accions per a resoldre la problemàtica del servei de recollida d’escombraries, l'Ajuntament considera continua sent indispensable comptar amb el civisme de tota la ciutadania, fer un ús adequat dels diferents serveis de recollida de residus i de la deixalleria que es troba ubicada al polígon Roques Planes. A través de l’aplicació Millorem Torredembarra es pot donar utilitat a mobles i electrodomèstics que encara poden servir a altres persones.

"Ja hi ha dia: Altafulla reobre la piscina municipal molt aviat" "Ferran Palau, Roger Mas i Maika Makovski, protagonistes del Festival Roca Foradada"