Torredembarra, líder a Catalunya en el servei de primera acollida de persones nouvingudes

L’Ajuntament ha destinat 170.000 € a la reforma del nou local de la Regidoria d'Acció Social
Imatge de la reunió per valorar les accions de resposta arran de l’arribada de famílies refugiades al municipi | Anna F. - Aj. Torredembarra

 

Torredembarra ha rebut la visita, aquest dimarts, 18 de juny, del secretari general d’Igualtat, Migracions i Ciutadana de la Generalitat de Catalunya, Oriol Amorós, que ha visitat les noves dependències de la Regidoria d’Acció Social. Amorós ha estat acompanyat per l’alcalde, Eduard Rovira; els regidors Josep M. Guasch i Raúl García, i l’inspector d’Educació de la Generalitat, Jordi Fortuny.

 

A banda de la visita, s’ha dut a terme una reunió de treball on també hi ha participat personal tècnic per valorar les accions de resposta que s’han dut a terme arran de l’arribada de famílies refugiades al municipi i també sobre l’acollida de menors no acompanyats. Amorós ha ressaltat la bona gestió de l’Ajuntament de Torredembarra en matèria de migració, remarcant que el municipi és líder absolut a Catalunya pel que fa al servei de primera acollida. Les dades indiquen que un 85% de les persones estrangeres empadronades a Torredembarra durant el 2018 també van ser usuàries d’aquest servei, que té com a objectiu facilitar la integració de persones nouvingudes.

 

L'Ajuntament de Torredembarra ha destinat 170.000 euros per a la reforma de les noves oficines de la Regidoria d'Acció Social, | Anna F. - Aj. Torredembarra

 

Torredembarra també acull 25 MENAs

Respecte les famílies refugiades que van arribar fa uns mesos a la Torre, de la mà de la Creu Roja, una part important ja ha retornat a l’àrea metropolitana de Barcelona. Així, Torredembarra ha passat de tenir 175 famílies refugiades a 90. A banda, Torredembarra també acull, a través d'Infància de la Generalitat, un grup de 25 menors estrangers no acompanyats (MENA), els quals ara es troben en fase de formació ocupacional i de tramitació de la documentació. 

 

L'alcalde Eduard Rovira ha remarcat que l'Ajuntament col·labora amb la Creu Roja i amb la Generalitat per tal d'afavorir que l'acollida d'aquests col·lectius es dugui a terme amb les millors condicions possibles. 

 

L'Ajuntament de Torredembarra ha destinat 170.000 euros per a la reforma de les noves oficines de la Regidoria d'Acció Social, ubicades a l'entresòl del número 55 de l'avinguda del President Companys. El local és una superfície construïda de 267,19 metres quadrats. Aquest local ha estat tancat durant més de 10 anys, des que es va construir l'edifici d'habitatges de protecció social. Ara l'Ajuntament l'ha reformat per habilitar-lo per a les tasques d'administració i atenció al públic. S’han instal·lat dos taulells de recepció, dos banys, una sala d’espera, una sala polivalent de reunions i deu despatxos amb atenció al públic que es distribueixen per les següents activitats: tres de treball social, un de psicologia, dos polivalents per a personal extern, dos d’orientació a la immigració (un doble), un d’administració i un per a tasques d’educadors (doble).