La Gimcana d'Aparadors i Torredembarra il·luminada per Nadal!

Torredembarra permetrà la instal·lació de superfícies comercials de fins a 400 metres quadrats al nucli antic

El ple de dijous aprovarà la novetat | El regidor de Comerç espera «enfortir el teixit comercial» del centre de la vila

L'Ajuntament de Torredembarra està decidit a fer totes les modificacions necessàries per tal que les zones cèntriques de la vila puguin acollir superfícies comercials  de mida mitjana tan aviat com sigui possible. L'equip de govern presentarà una proposta de modificació  del pla d'ordenació urbana d'usos comercials al plenari de dijous, que aprovarà sense problema perquè té una còmoda majoria absoluta.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

La modificació de la normativa  vol obrir els braços a aquelles superfícies comercials de fins a 400 metres quadrats al nucli antic  de la població. La proposta neix amb la limitació de nomes permetre els nous comerços si són de  planta baixa, i en el cas de les zones menys cèntriques i més residencials proposarà ampliar el límit de les superfícies  dels 50 metres quadrats actuals a una superfície de 100, el doble.

L'equip de govern celebra que els canvis serviran «per enfortir el teixit comercial del centre» de Torredembarra

La proposta també habilitarà als bars i restaurants a tocar de parcs i jardins públics a què puguin col·locar una sèrie de terrasses  en aquests espais, si bé han de complir amb el triple condicionant de trobar-se a una distància immediata, de no superar el 5% de la superfície del parc i de només ser efectiva en els casos en què les zones verdes  superin els 500 metres quadrats de superfície.

El regidor de Comerç i Urbanisme de Torredembarra, Josep Maria Guasch, està convençut que aquests canvis serviran «per enfortir el teixit comercial del centre de la població» i també permetran «donar servei comercial a les zones residencials», unes possibilitats que l'actual normativa no permet i força a concentrar aquesta activitat a les zones de la perifèria. El ple ordinari dle pròxim dijous, 18 de febrer, donarà llum verda als canvis.