GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Torredembarra aprova pagar els lloguers pendents de la caserna de policia

El ple de desembre també aprovar crear una comissió per estudiar la millor fórmula de gestió dels serveis municipals
El ple s'ha reunit aquest 20 de desembre, en sessió ordinària, per darrer cop aquest 2018. | BaixGaiàDiari.cat

 

En una sessió plenària força tranquil·la si la comparem amb les viscudes aquesta tardor, la corporació municipal de l'Ajuntament de Torredembarra ha celebrat aquest dijous, 20 de desembre, el darrer ple ordinari de l'any. La cita ha servit per acomplir el tràmit ja previst des de la primavera d'aprovar el pagament dels lloguers pendents de la comissaria de la Policia Local, que entre 2013 i 2017 no s'havien abonat per dubtes sobre el seu origen i que, després d'un litigi, es va determinar quina és la quantitat que, efectivament, el consistori ha de pagar: 708.521 euros que ja havien estat «provisionats», en paraules de l'alcalde Rovira.

 

A més, a proposta de l'ABG, el plenari també ha aprovat la creació d'una comissió d'estudi que avaluarà la millor fórmula de gestió dels serveis municipals. Serà mensual des de gener de 2019 i a l'abril del mateix any presentarà unes primeres conclusions, segons s'ha aprovat a la sessió d'aquest dijous per unanimitat. Ha estat al final del plenari, en el capítol de les mocions, després d'un minuciós debat entre els grups municipals.

 

El ple torna a demanar la «llibertat dels presos i preses polítics»

En un altre ordre de coses, el ple també ha debatut mocions que anaven més enllà de la política local. Amb el vistiplau d'ERC, el PDECat i Unió, ABG, la CUP i Avui Democràcia; l'abstenció del PSC i els vots contraris de Ciutadans i el PP, el ple ha aprovat dues mocions d'ABG i el PDECat de suport a la vaga de fam culminada avui per Jordi Sànchez, Joaquim Forn, Jordi Turull i Josep Rull i ha reclamat la llibertat «dels presos i preses polítics» a més de «denunciar el bloqueig jurídic del Tribunal Constitucional».

 

Des de Ciutadans, han assegurat que «hi ha separació de poders» i que «aquesta moció, a les portes del 21-D, no tocava». Per a Toni Cruz, el portaveu de la formació liberal, «els presos sobiranistes no poden tenir privilegis a l'hora d'enfrontar-se a la llei». Com Núria Gómez (PP), Cruz ha demanat infructuosament que el punt no es votés i quedés sobre la taula. José García (PSC), ha lamentat «les mesures cautelars desproporcionades sobre els presos», però ha coincidit amb Ciutadans i el PP que «a Espanya hi ha separació de poders».

 

La via eslovena, també a debat al ple de Torredembarra

El ple també ha rebutjat una moció del PP contra les declaracions del president Torra en referència a la via eslovena per assolir la independència. Ha estat el punt més cru del debat. Rosa Maria Guasch, d'Avui Democràcia, ha negat la violència de l'independentisme i ha recordat que «el 155 i els piolins no els vam fer els independentistes». Toni Sacristan, de la CUP, ha cridat a «la mobilització permanent i al dret a l'autodeterminació», i ha retret al PP «les poques mocions que presenta sobre Torredembarra».

 

Anna Magrinyà (PDECat) ha titllat d'«irresponsabilitat» el fet de presentar aquesta moció i ha acusat el PP de «voler justificar un nou 155». «No sortirem de reivindicar la democràcia i la llibertat», ha reblat la portaveu neoconvergent. Javier Ramírez (Ciutadans) ha afirmat que «Torra és un perill per a la nostra nació» i ha dit que el PP «ni hi és ni se l'espera en la defensa de la Constitució a Torredembarra». A més, ha instat als torrencs a «expulsar del govern a ERC i als independentistes».

 

Finalment, el socialista Jordi Solé ha lamentat que la moció «posi més llenya al foc» i ha defensat «l'acord i el diàleg». La republicana Núria Batet ha recordat que «per a l'independentisme, la violència mai no és el camí» i Lluís Suñé, de l'ABG, ha demanat a Ciutadans que «tant que parlen de colpisme, instin a retirar els noms dels carrers que hi ha a la Torre amb els noms de Francesc Macià i de Lluís Companys». La moció s'ha rebutjat amb els vots a favor de Ciutadans i el PP, les abstencions del PSC i Joel Navas i l'oposició de la resta d'edils.

 

El ple de la Torre també aprova el conveni anual amb la Fundació Privada Patronat Antoni Roig

En un altre ordre de coses, el ple també ha aprovat el conveni amb el Patronat Antoni Roig amb l'abstenció de la CUP, i ha donat el vistiplau a la millora de les prestacions de funcionaris i laborals del consistori en cas de baixa, així com al retorn d'una garantia a l'empresa FCC en tancar-se el primer concurs de neteja viària.

 

Finalment, el plenari també ha rebutjat les dues mocions presentades per Ciutadans. En tots dos casos, només hi ha donat suport, a banda del partit liderat per Toni Cruz, Avui Democràcia; s'hi ha oposat el govern i s'han abstingut la resta de formacions. En primer lloc, Ciutadans demanava un reconeixement a Llorenç Gómez, Edu Suárez i Adri Frutos, fet ja el mes passat; i en el segon cas, sol·licitaven crear una targeta per a la pràctica esportiva de la tercera edat.

 

Pel que fa a la primera moció, el regidor d'Esport Raúl García (ERC) ha agraït el to de Ciutadans però ha descartat donar suport a la proposta «perquè ja es va fer un homenatge, i per part de tota la corporació, que som tots els regidors presents aquí». Pel que fa a la proposta de la targeta esportiva per a la gent gran, García ha replicat que «tot i el bon fons de la moció, la tercera edat ja té bonificacions en equipaments esportius municipals i oferta esportiva en l'àmbit de clubs i entitats».