Pla general del projecte de piscina coberta a Torredembarra

Torredembarra tira endavant la demanda històrica de cobrir la piscina municipal

L'Ajuntament s'endeutarà per fer realitat el projecte, pressupostat en 1,7 MEUR | Les obres duraran nou mesos, però no hi ha data d'inici

L'Ajuntament de Torredembarra anirà per feina i el projecte de cobrir i climatitzar la piscina municipal serà una realitat més aviat que no pas tard. El ple ordinari d'aquest dijous servirà per aprovar la licitació  del projecte, que està pressupostada en prop d'1,7 milions d'euros, es tirarà endavant a través d'un crèdit  i encara no té un calendari d'obres definit. L'alcalde torrenc, Eduard Rovira, ha confirmat que els treballs tindran una durada de nou mesos, si bé encara és una incògnita quan començarà a córrer el rellotge.

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

«El projecte de cobrir la piscina municipal és una demanda històrica a Torredembarra que ha de servir per posar fi a les moltes mancances de la piscina actual», ha valorat, satisfet, el regidor d'Esports Raül Garcia. L'equipament municipal, un dels emblemes de la zona esportiva de la Torre, comptarà amb un revestiment  interior de fusta i alumini i per una cara externa d'acer de la mà d'un dels projectes més ambiciosos  dels últims anys. «Som davant la inversió més gran del pressupost  de l'any 2021», ha confirmat l'alcalde.

Piscina coberta: llum verda a una demanda històrica a Torredembarra

Els treballs garantiran la climatització  de l'espai esportiu, contemplen reformar l'accés a les instal·lacions i també l'estructura dels vestidors. Garcia ha exposat que l'actuació «serà una gran oportunitat no només per millorar la piscina  sinó per agrair la fidelitat als nostres usuaris i atreure'n de nous», i ha valorat que la nova piscina coberta  suposarà «la cirereta del pastís per a la promoció de l'activitat física i esportiva  de Torredembarra».

Pla general del projecte de piscina coberta a Torredembarra
El solarium obert serà una zona comuna per prendre el sol a la zona de la piscina torrenca | Cedida

El projecte de piscina coberta, que no és una sorpresa i ja estava previst per aquest 2021, és una de les grans assignatures pendents del municipi i ja s'havia posat sobre la taula la seva activació durant els darrers anys. L'Ajuntament, però, és ara quan ha trobat la fórmula i tan bon punt aprovi oficialment el pressupost  per al 2021 s'endeutarà per tirar endavant uns treballs que, de moment, començarà per licitar  per tal de tancar l'empresa a qui finalment se li adjudicarà l'obra.

Un pati interior obert per prendre el sol i una piscina apta per l'aquagym

«Les obres de cobertura  i climatització de la piscina començaran tan bon punt tinguem el préstec», ha confirmat l'alcalde Rovira. El disseny definitiu deixa fora complements  com un possible gimnàs o petites piscines addicionals —que s'han aparcat  de forma deliberada— i es concentrarà en la prioritat de posar-hi sostre. En aquest espai que s'anava a destinar a aquests hipotètics afegits, es deixarà un  pati interior descobert que servirà de zona comuna per prendre el sol: un solarium.

La piscina adaptarà la seva profunditat  per permetre que, en un tram, es rebaixi la fondària a una profunditat de 1,20 metres i això permeti dur a terme activitats aquàtiques com l'aquagym, entre d'altres. L'altre tram de la piscina es mantindrà als 2,20 metres de fondària actuals. La climatització  permetrà obrir les instal·lacions durant tot l'any, i no només durant els mesos d'estiu com limita qualsevol piscina oberta a l'aire lliure.

El projecte de la piscina suposarà una altra palada de sorra sobre el llegat de l'exalcalde Masagué, qui va inaugurar inicialment l'actual piscina l'any 2011 no només sense cobrir, sinó amb un reguitzell de deficiències  en la seva construcció que no van permetre obrir l'espai al públic fins al 2016. Amb la cobertura  definitiva, el projecte passa pàgina al municipi més gran del Baix Gaià. S'espera que aquesta línia política d'endeutaments controlats per fer front a grans inversions pendents, sigui la tònica del mandat actual fins al 2023, i en què Esquerra Republicana governa al municipi amb majoria absoluta.