Torredembarra retira la pancarta dels presos de la façana del Castell

L'Ajuntament ha despertat aquest divendres amb la lona ja retirada
Una imatge de l'Ajuntament de Torredembarra a les vuit del matí d'aquest divendres, ja sense la pancarta. | Gerard Recasens

 

La pancarta 'Llibertat presos polítics' ja no és a la façana de l'Ajuntament de Torredembarra. Pels volts de les vuit del matí d'aquest divendres, 22 de març, la lona ja no es trobava penjada al lloc on aquest dijous, dia 21, encara es podia veure en acabar-se el ple ordinari del mes de març, cap a tres quarts de deu de la nit.

 

Eduard Rovira va anunciar al ple que acataria l'ordre de la Junta Electoral

A primera hora de la tarda d'aquest dijous, 21 de març, la Junta Electoral de Zona del Vendrell (JEZ) va respondre la reclamació de Ciutadans de retirar la pancarta dels presos apel·lant a la neutralitat necessària en períodes preelectorals, com en el que ens trobem. La JEZ va donar la raó al principal grup de l'oposició i segona força política del consistori torrenc i atorgava a l'alcalde de la vila, Eduard Rovira, un termini de 12 hores per retirar la pancarta.

 

L'ordre coincidia amb la celebració del ple ordinari del mes de març que, malgrat venir marcat per aquest assumpte, va transcórrer amb relativa placidesa. En el torn de precs i preguntes, però, el regidor de la CUP, Toni Sacristan, va preguntar al batlle què faria davant de l'advertiment de la JEZ. Eduard Rovira va ser molt clar. «Acataré la decisió de la Junta Electoral com en anteriors ocasions», va anunciar l'alcalde de la Torre, atribuïnt la decisió a «una qüestió de responsabilitat personal».

 

Una denúncia a la Fiscalia contra Eduard Rovira i Núria Batet

Resolta, doncs, la polèmica de la pancarta en referència al període preelectoral, en queda una altra de força més transcendent: aquest mateix dijous, Ciutadans denunciava a la Fiscalia l'alcalde Rovira i la regidora de Patrimoni, Núria Batet, per un possible delicte contra el patrimoni, en haver clavat uns anclatges per sustentar la pancarta a la part històrica de la façana del Castell dels Icart.

 

També et pot interessar