La Torre es prepara per rebre la Virgilieta, nou element del seguici infantil

La bèstia serà presentada aquest dissabte a la plaça del Castell
La Virgília tindrà, des de dissabte, una rèplica infantil: la Virgilieta. | Cedida

 

Torredembarra entra en setmana de Santa Rosalia, la seva Festa Major, que tindrà el seu moment àlgid a partir d'aquest cap de setmana i que arribarà al punt culminant en el seu dia gran, el proper dimarts 4 de setembre. Un dels moments del cap de setmana vinent serà la presentació en públic d'una nova incorporació al seguici infantil de la vila. Es tracta de la Virgilieta, un drac marí que serà una rèplica en petit de la Virgília.

La Virgilieta, un nou element del seguici infantil de la Torre

La bèstia ha estat fins ara en fase de construcció i, de fet, no arribarà a la Torre fins aquest dilluns. Ara bé, la seva forma serà un dels secrets més ben guardats durant la setmana: no es presentarà en públic fins al proper dissabte. Fins llavors, es reservarà només als assajos que estan programats per als propers dies.

«Qui la vulgui conèixer, haurà d'esperar al dissabte, a les 21.00 hores, a la plaça del Castell», explica a TarragonaDigital.com Anna Arall, una de les impulsores d'aquesta nova bèstia per als més menuts. Després d'haver fet una crida pública arreu del poble, un total de disset nens integren el col·lectiu que farà ballar per primer cop la Virgilieta. «Els nens estan molt il·lusionats i també molt nerviosos», explica Arall.

Anna Arall ha comentat a aquest mitjà que «durant tot l'agost ja ens hem reunit en diverses ocasions, i la canalla ha participat en jocs de presentació i de coneixença per part que es relacionin entre ells i es coneguin bé». A més, també s'han realitzat els primers assajos de tabal. A partir d'aquest dilluns, ja amb la bèstia a la Torre, es faran els assajos pertinents fent-la ballar.

La Virgilieta és la versió infantil de la Virgília, el drac marí, de foc, que forma part del Seguici Popular de Torredembarra des que l'any 1998 el van crear conjuntament el Ball de Diables de Torredembarra i la colla castellera Nois de la Torre. Ara, fins i tot els més menuts podran gaudir-ne amb la seva rèplica infantil.

"La plataforma 'Sí a l'autovia A-7' reclama el desdoblament de l'N-340 a Torredembarra" "La Sala Lluís d'Icart acull l'exposició de maquetes d'Antoni Sastre"