José García (PSC) i Toni Cruz (Ciutadans), regidors de Torredembarra.

ERC i PSC pacten amb l'oposició la ubicació de la caserna de Mossos a la Torre

Els dos socis de govern proposaran un terreny a Muntanyans I, però l'ABG se'n desentén

Torredembarra vol definir en els pròxims mesos la ubicació definitiva de la caserna dels Mossos d'Esquadra que la Conselleria d'Interior vol construir prioritàriament en el seu terme municipal. El ple del mes de novembre de 2018 va evidenciar la divisió del tripartit de govern en aquest sentit: PSC i ERC defensen ubicar-la a un terreny situat a Nova Torredembarra, al pla parcial Muntanyans I, mentre que ABG s'hi oposa.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Al novembre, el ple torrenc debatia un aspecte tècnic que va evidenciar el debat de fons. Interior demanava introduir un matís al pla general urbanístic perquè, explícitament, en els usos d'una sèrie de terrenys de la vila —quatre— hi constés que es poden destinar a fer-hi casernes policials. De fet, sense aquest matís, ja és possible, però des de la Generalitat demanaven aquest plus de concreció.

L'oposició va anunciar el seu vot en contra de la proposta, assenyalant la «falta de diàleg»  de l'equip de govern a l'hora d'anar-los a buscar per fer-los copartícips del projecte de la caserna. Sumats els seus vots als de l'ABG, la proposta hauria estat rebutjada atesa la minoria d'ERC i PSC. I és que, finalment, el punt no es va votar.

Suports a l'oposició per situar la caserna a Nova Torredembarra

ERC i el PSC han assumit que ABG no cedirà en la seva opció d'oposar-se a ubicar la caserna dels Mossos a Nova Torredembarra. D'aquesta manera, en els darrers dies han començat a cercar aliances amb l'oposició. Tant és així que, quan s'hagi de votar la proposta d'ubicació al ple, la proposta sembla tenir garantida la majoria.

Ciutadans, el principal grup de l'oposició, anunciava fa uns dies el seu suport a ERC i el PSC en aquest sentit, després d'una reunió amb el regidor de Governació, el socialista José García. El govern també es va reunir el passat divendres amb la regidora del PP, Núria Gómez, i amb el PDECat i Unió.

L'aprovació de la ubicació, abans d'acabar el mandat?

El ple que aprovarà la cessió del terreny de l'Ajuntament a Interior per ubicar la nova caserna no té data. Aquest dijous, 17 de gener, hi ha la primera sessió de l'any, i no es farà aquest debat. L'alcalde Rovira assenyala que «depèn dels processos administratius i els seus tempos», i per tant caldrà veure si en els plens de febrer o març s'hi inclou aquest punt. En tot cas, s'espera que  l'aprovació de la cessió es faci abans d'acabar el present mandat —al maig hi ha elecions municipals.

El matís de corregir l'articulat del pla general, que s'havia de fer al novembre, es farà alhora amb la cessió del terreny. Ara sí que l'aprovació de tot plegat està garantida i que  la futura comissaria dels Mossos d'Esquadra a Torredembarra sembla molt més a prop.

El ple de gener parlarà sobre la caserna de Mossos

Tot i que encara no es debati defintivament la ubicació de la caserna, el primer ple de l'any 2019, el d'aquest dijous, parlarà sobre la qüestió. Una de les tres mocions presentades al plenari és de l'ABG i, en el text, es demana situar la comissaria dels Mossos, prioritàriament, en un terreny situat al costat del cementiri municipal, just davant del camp de futbol.

Així, tot i tractar-se d'una moció —un text, per tant, no vinculant—, el cert és que la sessió plenària de dijous, que es preveu lleugera de contingut,  debatrà sobre aquesta qüestió, que marcarà el final de mandat a Torredembarra amb l'acord d'ERC i el PSC, al marge dels socis de govern de l'ABG, amb algunes forces de l'oposició.