Valtònyc anima a assistir al Ball Parlat del Ball de Diables de Torredembarra

El raper ha emès un missatge animant a assistir als versots satírics del Ball de Diables torrenc

Sorpresa majúscula, aquest divendres 31 d'agost, per part del Ball de Diables de Torredembarra. Un vídeo difós aquest matí a través de les xarxes socials mostra com el raper Valtònyc anima tothom a assistir a la representació del Ball Parlat i els versots del Ball de Diables de Torredembarra.

«Hola, sóc en Josep Valtonyc i us convido el dia 4 de setembre, al migdia, a la plaça del Castell amb els Diables de Torredembarra», comença, sorprenent, el vídeo. «Porteu-vos bé, que no hagueu d'acabar exiliats com jo», bromeja el raper mallorquí. Acaba amb un desig final: «Molta canya a en Llarena!».

Valtonyc, exiliat a Bèlgica

El raper mallorquí ha vist com creixia el seu èxit després que s'anés coneixent el seu cas. Valtònyc, de 24 anys, va ser detingut l'agost de l'any 2012 acusat d'un presumpte delicte d'enaltiment del terrorisme, apologia de l'odi ideològic, incitació a la violència i injúries a la Corona espanyola. El febrer de 2017 va ser condemnat per l'Audiència Nacional, i el passat mes de febrer va ser el Tribunal Suprem qui va ratificar aquesta condemna, de tres anys i mig de presó.

El passat 24 de maig, Valtònyc havia d'ingressar a la presó. Però un dia abans, va decidir exiliar-se a Bèlgica, on resideix i treballa des d'aleshores, segons ell mateix ha explicat en múltiples ocasions. Allà manté relació amb diversos dels membres del govern català de Carles Puigdemont, també exiliats per evitar el judici del Tribunal Suprem. En el cas de Valtònyc, la justícia belga està estudiant la petició espanyola d'extradició.

Amb tot el ressò mediàtic, aquest divendres ha sorprès que Valtònyc hagi fet un vídeo convidant al Ball Parlat del Ball de Diables de Torredembarra. Com és habitual, es representarà, juntament amb els versots, el proper dimarts 4 de setembre —dia de Santa Rosalia— al migdia, a la plaça del Castell —just després que acabi la passada de lluïment del Seguici Popular, posterior a la sortida d'ofici.

"REPORTATGE: Els intensos dies del Seguici Popular abans de Santa Rosalia a la Torre" "URGENT: Un home mor ofegat a la platja de la Pallisseta, a Roda de Berà"