Roda de Berà incorpora quatre vehicles elèctrics a la flota municipal

S'havien adquirit amb el pressupost del passat 2018
Una imatge dels quatre vehicles elèctrics que, des d'aquest dilluns, ha incorporat l'Ajuntament de Roda de Berà a la seva flota. | BaixGaiàDiari.cat

 

L’Ajuntament de Roda de Berà ja disposa, entre la seva flota de vehicles, de quatre furgonetes elèctriques al 100%. La seva adquisició, contemplada en el pressupost municipal de l'exercici 2018 dins la partida de rènting, es va fer ara fa un any a través de l’Associació Catalana de Municipis i, a causa de l’alta demanda, fins aquesta setmana no han arribat a Roda de Berà.

Quatre furgonetes elèctriques que es posaran a disposició de la brigada municipal de Roda de Berà

Es tracta de quatre furgonetes, que són de dos models diferents, de la marca Nissan. Tots quatre vehicles es destinaran als diferents serveis de la Brigada Municipal. Les furgonetes, elèctriques al 100%, es carregaran de forma lenta a la xarxa elèctrica convencional al pàrquing de l’Ajuntament, fet que no suposarà haver de fer cap inversió extra de punts de recàrrega.

L’objectiu de l'Ajuntament rodenc és anar retirant els vehicles antics de forma progressiva, ja que són de gasoil i, per tant, el consum i la contaminació són considerables. En aquesta línia, dins el pressupost municipal de 2019 que es va aprovar fa unes setmanes al consistori, s’hi contempla l’adquisició de dos vehicles elèctrics més, els quals ja han estat encarregats.

El vehicle elèctric, una aposta de futur

Els vehicles elèctrics contribueixen a la reducció d’emissions contaminants, millorant la qualitat de l’aire, i a la reducció de contaminació acústica, tot impulsant un model de mobilitat sostenible i respectuosa amb el medi ambient.

També et pot interessar

"LA TORRE: El far torna a oferir visites per Setmana Santa" "ALTAFULLA: El dia que Jordi Molinera declararà al judici del procés al Suprem"