Els veïns de Brises, indignats amb la proposta de la subdelegació sobre la polèmica rotonda

Han decidit plantar Joan Sabaté a la reunió que ha proposar per discutir la problemàtica
Desenes de manifestants tallen el trànsit a la rotonda de Torredembarra | TarragonaDigital

A la urbanització altafullenca de Brises del Mar, la principal damnificada de l’escapçament de la rotonda de l’N-340 i epicentre de les mobilitzacions que s’estan fent des del mes de maig, la proposta que ha llençat aquest dijous el subdelegat del govern espanyol, Joan Sabaté, als alcaldes del Baix Gaià, ha caigut com un gerro d’aigua freda.

Sabaté proposa als veïns de Brises del Mar que, per evitar la rotonda, passin per la pista que uneix la T-214 amb el camí vell de la Pobla, passant per la Protectora d’Animals, fins a Torredembarra. I que un cop allà en travessin el nucli urbà per anar a Altafulla o a qualsevol altre destí en sentit nord. Un recorregut molt més llarg que no pas el tomb de rotondes que han de fer des de l’estiu de 2018.

Indignació a Brises: els veïns plantaran Joan Sabaté

De tot plegat, des de Brises del Mar se n’han assabentat a través de TarragonaDigital. «Ens temíem que ens poguessin fer aquesta proposta, però no té cap mena de sentit, allargaria molt més el nostre recorregut!», ha dit Luis López, portaveu de la plataforma Reobrint Rotonda i veí de Brises. «Ja es poden estalviar els diners per acondicionar el camí, perquè no el farà servir ningú», ha dit, resignat.

A Brises no ha agradat gens la proposta, però encara menys la manera com se n’han assabentat. «Teníem una reunió concertada per demà, ens sorprèn que els hagin explicat primer la proposta als alcaldes, quan no ens han ajudat en res», ha manifestat López. A primera hora de la tarda, els veïns han decidit que no assistiran a la reunió d’aquest divendres a la subdelegació del govern espanyol a Tarragona com a protesta per la proposta i les formes.

«És una decepció total», ha dit López, que ha recordat «el càrrec que suposa per als veïns de Brises, que hem de fer tot el recorregut extra de la rotonda cada cop que entrem i sortim de casa, potser sis cops al dia». Sobre el projecte que el govern d’Altafulla vol presentar a Foment per acondicionar i obrir el trànsit al camí del Roquissar, López ha dit que «qualsevol petita solució és bona» i que «almenys faria un favor a alguns veïns, sobretot els que han de deixar la canalla cada dia a l’escola El Roquissar d’Altafulla».

Reunions amb el Síndic de Greuges i Carreteres de la Generalitat

En paral·lel, aquesta setmana, la plataforma s’ha reunit amb el Síndic de Greuges, Rafael Ribó, que s’ha compromès a fer seguiment del cas i s’ha mostrat sorprès «de la decisió unilateral de Foment i el poc suport dels ajuntaments propers»

També es van reunir amb la unitat de Carreteres del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya. «El nus no és competència seva, però almenys es van comprometre a acondicionar la sortida i entrada a Brises, i a eixamplar la T-214, un reclam nostre de fa molts anys», ha explicat López. «Ara bé, tot i que a la reunió del setembre, el subdelegat Sabaté es va comprometre a parlar amb ells, ens vam trobar que no sabien res de la pel·lícula», ha relatat, indignat. 

La lluita dels veïns de Brises es veu ara obligada a continuar. Ja han previst nous talls a la rotonda els propers diumenges 17 i 24 de novembre i 1 de desembre, entre les quatre i les cinc de la tarda.

"🔴 ALTAFULLA: Els professors de l'Escola d'Adults demanen la «readmissió»" "🔴 ÚLTIMA HORA: La sorprenent proposta de Foment als veïns de Brises sobre la rotonda"