A la venda la luxosa casa de Bigas Luna a Virgili, a la Riera de Gaià

Té un preu de 750.000 euros i compta amb cinc habitacions
Una de les prestacions que ofereix l'habitatge és una piscina, a banda d'un jacuzzi. | Engels & Volkers

 

La luxosa casa on va viure —i va morir— el reconegut cineasta català Bigas Luna a Virgili, un petit nucli situat al terme municipal de la Riera de Gaià, es troba en venda per un preu total de 750.000 euros.

 

Després de dècades estiuejant a Torredembarra, Luna i la seva esposa, Celia Orós, es van enamorar d'aquesta masia de Virgili, que van comprar i van anar reformant amb els anys, i que va passar a ser la seva residència habitual després que, inicialment, fos utilitzada com a casa de vacances.

 

La luxosa casa on va viure Bigas Luna a Virgili

L'abril de 2013, Bigas Luna va morir a causa d'una malaltia. Ara, gairebé sis anys després, la seva família ha decidit vendre l'antiga masia a través de la immobiliària Engels&Völkers. El preu amb què s'anuncia públicament és de 750.000 euros. L'habitatge té 451 metres quadrats construïts, dividits en tres plantes, amb cinc habitacions i quatre banys.

 

Compta amb una terrassa de fins a 100 metres quadrats, i a més disposa d'altres prestacions, com ara una piscina i un jacuzzi, ascensor, un apartament per a convidats i sistema d'alarmes. A més dels 451 metres quadrats de l'habitatge, també es venen els 409 metres quadrats del terreny adjacent.

 

Un dels dormitoris de la casa que Bigas Luna tenia a Virgili, al terme municipal de la Riera de Gaià. | Engels & Volkers

 

La casa on vivien Bigas Luna i la seva esposa, Celia Orós, disposa de tres plantes. | Engels & Volkers

 

La sala d'estar de la casa, que compta amb 451 metres quadrats edificats. | Engels & Volkers

 

Bigas Luna, un enamorat de Virgili i el Baix Gaià

Al capdamunt d'un petit turó, al costat de la carretera que uneix Torredembarra i la Riera de Gaià, s'hi alça Virgili, un petit nucli de població de només tres masies que, a la darreria dels anys 80, va enamorar Bigas Luna i la seva esposa. Va ser anys després de la compra d'aquest habitatge que es van traslladar a viure i a fer vida al Baix Gaià, una terra d'inspiració per a Bigas Luna, un habitual dels carrers i racons dels diversos pobles de la zona.

 

A la casa que es troba ara en venda, Luna va crear obres com 'Yo soy la Juani', rodada en part a Torredembarra, o 'Di di Hollywood', la seva darrera pel·lícula. Bigas Luna va ser, doncs, un enamorat del Baix Gaià i, en especial, de Virgili, el lloc on va morir als 67 anys el passat abril de 2013.

 

Un dels habitacles més amplis de la casa on va viure el cineasta és aquesta sala d'estar, amb llar de foc i sofàs. | Engels & Volkers

 

La terrassa de la casa, des de la qual es pot contemplar una àmplia vista del Baix Gaià, té uns cent metres quadrats. | Engels & Volkers

 

Una imatge de l'espai amb piscina amb què compta la casa, ara en venda per 750.000 euros. | Engels & Volkers

 

"Neix Torredembarra En Comú, una nova opció política al municipi" "L'Ajuntament de Torredembarra fomentarà la construcció d'habitatge social"