El castell d'Altafulla es podrà visitar a partir d'aquest octubre

Les visites s'oferiran el primer dimarts i l'últim dissabte de cada mes
El castell d'Altafulla, en una imatge d'arxiu. | Cedida

 

Que el Castell d'Altafulla seria visitable aquest 2019 ja se sabia, però ara ja se sap que la seva obertura es farà efectiva al mes d'octubre de 2019. La posada en marxa de les visites a l'equipament és fruit de l'acord que es va tancar la primavera passada entre la propietat del Castell, l’Ajuntament d’Altafulla i la Direcció General del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

 

El Castell d'Altafulla es podrà visitar durant dos dies cada mes

D'aquesta manera, l'edifici es podrà visitar el primer dimarts i el darrer dissabte de cada mes, de deu del matí a una del migdia, però amb algunes excepcions en períodes vacacionals. Així doncs, a excepció dels mesos de juliol i agost i de la Setmana Santa, quan el Castell és habitat per la propietat, l'històric edifici serà accessible durant dues jornades al mes per al públic general. Les visites s'iniciaran aquest dimarts, dia 1 d'octubre —primer dimarts de mes.

 

La resolució també especifica l’establiment com a zona visitable de l’àmbit conformat pel jardí de davant de la façana nord, els espais comuns de la planta baixa del pati d’armes, l’escala entre planta baixa i planta primera i el replà de l’escala amb galeria renaixentista ubicat a la planta primera, així com l’espai anomenat Pati dels Tarongers, que ja era accessible al públic.

 

Aquest dimecres, diversos regidors i tècnics de l'Ajuntament d'Altafulla ja han visitat les instal·lacions del Castell. Així doncs, des d'ara serà l'Oficina de Turisme qui gestionarà aquestes visites; i també es podrà accedir al Castell en les visites guiades que ja es fan per la Vila Closa.