GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Uns 200 veïns de Costa Cunit ja fa més de quinze dies que no tenen telèfon ni ADSL

Han denunciat la situació que pateixen al Síndic de Greuges
La caixa on es va produir l'incendi ja ha estat reparada. | Facebook

 

Uns 200 veïns de la urbanització Costa Cunit segueixen sense telefonia fixa ni Internet quan ja fa 17 dies que es va produir l'incendi al cablejat d'una caixa metàl·lica que va deixar sense aquests serveis a part del nucli. De moment, les reclamacions que els veïns i l'Ajuntament de Cunit han fet a Telefònica són infructuoses. Els diferents terminis que s'han donat fins ara per solucionar el problema no han estat complerts per part de la companyia de telèfon.

 

 

Davant d'això, els veïns s'han començat a organitzar i han denunciat la situació al Síndic de Greuges, que ha demanat un informe a l'operadora. Tot i que des de l'Ajuntament de Cunit es va apuntar la setmana passada que Telefònica els havia assegurat que l'avaria estaria arreglada, com a màxim, el divendres 24 de maig, això no va ser així. De fet, des de l'Associació de Veïns Costa Cunit han apuntat aquest dimarts 28 de maig que la situació encara es podria prolongar dues setmanes més.

 

Incendi en el cablejat d'una caixa de registre

L'origen d'aquesta avaria es va produir el dilluns 13 de maig al vespre, per un incendi que va tenir lloc al cablejat d'un registre ubicat a la plaça d'Andròmeda, fent cantonada amb el carrer de les Balances. Això va deixar sense servei de telefonia i Internet a molts veïns d'aquesta urbanització del nord de Cunit. Tot i que l'operadora va reparar la setmana passada la caixa afectada, el servei no s'ha recuperat.

 

Una setmana després del succés, el regidor TIC de l'Ajuntament de Cunit, Xavier Salvadó, lamentava la situació en què es trobaven molts veïns, criticant «el tracte discriminatori» que estaven patint i avisant que aquesta incomunicació de part del veïnat suposava «un perill greu en cas que es produeixi una emergència». Més de dues setmanes després del succés, bona part dels residents en aquesta urbanització segueixen sense tenir restablert el servei.