Treballadors de l'Hospital del Vendrell fan una acampada de protesta

Aquest divendres s'han dirigit a la plaça Vella per fer sentir les seves reclamacions
Els treballadors de l'Hospital del Vendrell han fet una acampada. | Comitè d'Empresa Hospital del Vendrell

 

Entre 30 i 40 treballadors de l'Hospital del Vendrell han pres part aquest dijous 4 i divendres 5 d'abril en una acampada de protesta que s'ha fet a l'entrada del centre hospitalari vendrellenc. Aquesta era una mesura complementària a la vaga de la sanitat concertada que s'havia de fer els dies 3, 4 i 5 d'abril, però que finalment es va posposar. Tot i això, el comitè d'empresa de l'Hospital del Vendrell va decidir mantenir l'acampada, que va començar ahir dijous a les deu del matí.

 

Els treballadors van posar les tendes de campanya a l'entrada de l'Hospital i van informar a tots els usuaris del centre de les seves reivindicacions. Les protestes es fan per recuperar la paga extra per objectius, que van prendre fa onze anys. També reclamen un augment de personal per atendre els pacients a les Urgències i al bloc quirúrgic, i diverses millores a les instal·lacions, que des del comitè d'empresa creuen que s'han quedat petites.

 

Protesta a la plaça Vella

L'acampada ha durat fins aquest divendres al matí, quan els treballadors han marxat en comitiva cap a la plaça Vella del Vendrell, al davant de l'Ajuntament. Des del comitè d'empresa, Òscar Blasco ha reclamat a la direcció i la gerència que siguin «transparents» amb els comptes del centre, en referència a l'anunci d'un pla per ampliar el pàrquing exterior i la zona d'Urgències, que tindria un cost d'1,1 milions d'euros. Un pla que la gerència ha negat als treballadors, segons el comitè. 

 

Els treballadors demanen claredat en els comptes per saber si hi ha previstes inversions. Sí aquestes són certes, pregunten quines opcions tenen els 300 treballadors del centre de poder recuperar la paga extra que van perdre fa onze anys. L'acampada feta pels professionals de la sanitat ha comptat amb el suport de la Marea Pensionista, i també d'usuaris del centre, que els han portat aliments.

 

Altres notícies relacionades: