Tanquen els accessos a l'estany de Coma-ruga pel risc de despreniments

Les pèrgoles que hi ha al voltant presenten diverses esquerdes
Les tanques que impedeixen l'accés a l'Estany de Coma-ruga. | BP Diari

 

La regidoria de Via Pública de l'Ajuntament del Vendrell ha tancat els dos accessos a l'estany de Coma-ruga pel risc de despreniments que hi ha pel mal estat de les dues pèrgoles que cobreixen les entrades. Una inspecció feta a finals del mes d'agost va concloure que alguns dels elements que conformen les pèrgoles tenien un clar deteriorament i, per evitar qualsevol ensurt, el consistori ha optat per prohibir el pas de la gent.

En un primer moment, es van posar cintes a les dues entrades, que ara han estat substituïdes per tanques. Tant a les columnes com a la part superior de les pèrgoles es poden veure diferents esquerdes. També s'ha tancat l'accés al recinte del brollador que hi ha a prop de l'hotel balneari, on les diferents columnes mostren un evident estat de deteriorament. Des del consistori han apuntat que les tanques són provisionals, i que en els pròxims dies s'hi posaran malles al voltant.

El recinte del brollador també s'ha tancat al públic. | BP Diari

 

El projecte del FEDER a Coma-ruga

El que és una incògnita és saber quina actuació s'hi farà i quan per solucionar la situació, ja que tota aquesta zona forma part del projecte de millora integral del centre de Coma-ruga, finançat en part pels fons FEDER. L'Ajuntament va anunciar que aquest mateix setembre hauria de començar el procés de participació ciutadana, per decidir on es destina part de la inversió de 2,3 milions que es preveu en el projecte.

El fet que en els pròxims mesos hagi de començar aquesta important obra genera dubtes sobre si el consistori farà ara una intervenció important en els elements que rodegen l'estany de Coma-ruga, o si aquestes millores ja es faran juntament amb el projecte del FEDER. El Vendrell va rebre l'ajut dels fons europeus a principis del 2017, i la major part de la intervenció s'hauria de fer abans del 2021, segons s'estipula a les bases. 

Esquerdes a una de les columnes del recinte del brollador. | BP Diari

 

"Calafell assegura que el Banc dels Aliments estava en situació «caòtica»" "Kuryous Link actuen a la Penya Bètica del Vendrell"