Tot a punt per a la Festa Major Xica de la Bisbal del Penedès

El grup Son de l'Havana actuarà aquest dissabte a la Festa Major Xica de la Bisbal | Musicat.cat

 

La Societat Cultural i Recreativa de la Bisbal del Penedès ha decidit celebrar, per segon any, la Festa Major Xica amb motiu de la celebració en honor a Santa Margarida. Per aquest motiu, s’han organitzat tot un seguit d’actes per als dies 21 i 22 de juliol.

Actes previstos per a la Festa Major Xica

El programa d’actes començarà aquest dissabte, 21 de juliol, a partir de les 22.00 hores amb el grup Son de l’Havana, que pujarà a l’escenari bisbalenc per tal que el públic gaudeixi d’una original actuació d’Havaneres. En acabar l’espectacle, s’oferirà als assistents el rom cremat típic de la Bisbal.

 

Els actes continuaran el diumenge, 22 de juliol, a partir de les 9.00 hores amb les matinades a càrrec dels Grallers de la Societat. Finalment, a les 12.00 hores tindrà lloc una cercavila amb els Geganters de la Societat, un espectacle que no deixarà a cap veí ni veïna de la Bisbal indiferent i que tancarà el programa d'actes. 

 

Tots els esdeveniments compten amb la col·laboració de l’Ajuntament de la Bisbal del Penedès. Per altre costat, cal destacar que la Festa Major de la Bisbal tindrà lloc del 14 al 19 d’agost amb un ampli programa d’actes.

Celebracions històriques de la Bisbal

Antigament, a La Bisbal, se celebraven festes com Sant Isidre, Sant Antoni o Santa Margarida, però amb el temps es van anar perdent. Finalment, el municipi es va centrar a celebrar Sant Sebastià el 20 de gener i Santa Maria el 15 d’agost, els actuals copatrons de La Bisbal.

 

Les festes relacionades amb el santoral normalment tenien a veure amb la pagesia i els vots religiosos que el poble feia a un sant, com ara a Sant Sebastià, a qui se li va demanar ajuda per tal que de fer marxar la pesta del poble. Segons diu la creença popular, es va complir el desig dels veïns i la pesta va desaparèixer del municipi.

"ÚLTIMA HORA: Nou accident a l'N-340, ara d'un camió" "Polèmica per un llaç groc a l'altar d'una església de Coma-ruga"