La policia de Cunit, amb el peix decomissat.

Actuació contra la venda il·legal de peix al mercat de Cunit

La policia ha decomissat més tres quilos de peix

La Policia Local de Cunit ha fet aquest dijous 11 de juliol al matí una actuació contra la venda il·legal de peix al mercat setmanal del municipi. Els agents de policia han interceptat més de tres quilos de peix —sardines i verats— que es volien vendre de manera il·legal al mercat. Els venedors que el portaven han aconseguit fugir corrents pels carrers del nucli antic del municipi, segons han informat des de l'Ajuntament de Cunit.

Des del consistori i des de la policia local han volgut recordar a tota la població que la venda il·legal de peix «pot perjudicar greument la salut, ja que no compta amb cap mena de documentació sanitària, i es desconeix tant la seva procedència com si s'ha trencat o no la cadena de fred». Fa uns mesos, la Guàrdia Civil va interceptar un vehicle a Sant Carles de la Ràpita que transportava més de 120 quilos de peix preparat per a la venda il·legal.

Nou vehicle híbrid de la policia

També dins de l'àmbit de la policia local de Cunit, des de l'Ajuntament han donat a conèixer que el cos policial ja disposa d'un vehicle híbrid logotipat. És el primer que té la policia cunitenca. Es tracta d'un híbrid que compagina un motor elèctric amb un motor de benzina, amb el qual redueix de forma considerable les emissions de CO2 al municipi.

El nou cotxe híbrid de la policia de Cunit.
El nou cotxe híbrid de la policia de Cunit. | Ajuntament de Cunit

 

Senyalitzada la ruta de la transhumància

També cal destacar que la regidoria de Turisme i Patrimoni de Cunit ha senyalitzat el quilòmetre zero de la ruta de la transhumància, la carrerada que va de Cunit a Santa Coloma de Queralt i per on passaven els grans ramats que a l'hivern baixaven del Pirineu buscant pastures a resguard del fred i la neu. El consistori ha posat el cartell a la intersecció del Passeig Marítim i la carrerada, amb una explicació de la ruta i el seu recorregut.