Un tren de mercaderies al seu pas pel Vendrell.

Adif posarà pantalles acústiques al Vendrell per minimitzar l'excés de soroll dels trens

Els Pressupostos Generals de l'Estat preveuen 300.000 euros per fer aquesta actuació

L'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries (Adif) posarà pantalles acústiques al voltant de la via del tren al seu pas pel municipi del Vendrell. Així ho ha confirmat a TarragonaDigital l'alcalde de la ciutat, Kenneth Martínez, després que s'hagi confirmat que els Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) preveuen una inversió de 300.000 euros per fer aquest tancament.

Els últims anys, nombrosos veïns del centre del Vendrell han mostrat el seu malestar per les molèsties que ocasionen els trens pel fort soroll, especialment els de mercaderies que circulen de nit. L'anterior regidor d'Urbanisme, Josep Mercadé, va informar que Adif havia fet un mapa de soroll de la línia de l'interior —la que passa pel Vendrell— on es concloïa que els valors sonomètrics eren superiors als que havien de ser.

Increment dels trens de mercaderies

Aquesta situació encara es veurà agreujada els pròxims anys per les obres del tercer fil, ja que es preveu un increment de trens de mercaderies en aquesta línia. «Era una de les demandes que feia temps que havíem traslladat a Adif en les reunions mantingudes amb ells» explica Kenneth Martínez. El batlle remarca que l'increment de trens de mercaderies que comportarà el tercer fil obliga a prendre mesures per reduir l'excés de soroll.

«Per una banda, són trens que circulen principalment de nit i a més velocitat i, per l'altra, tenen una mida més llarga», aspectes que impliquen un augment dels decibels, segons Martínez. Per això cal prendre mesures com les pantalles acústiques per protegir aquelles zones habitades del municipi per on passa la línia. Tot i que el projecte encara no està definit, l'alcalde apunta que les pantalles es posaran a diferents nuclis, tant al centre com a les urbanitzacions per on passa la línia.

La inversió prevista per a l'any 2021 suposarà que s'elabori el projecte i es faci la licitació de les obres, tot i que aquestes difícilment començaran abans del 2022. Fa quinze anys, el 2005, ja es va presentar un projecte per posar pantalles acústiques al centre del Vendrell, però no va prosperar perquè els veïns del barri del Puig no el van veure clar.


Comentaris