L'Arboç subvencionarà part del transport als universitaris

La quantia màxima per sol·licitant és de 300 euros i es destinaran com a màxim 7.500 euros en aquesta iniciativa
Estació de tren de l'Arboç | Ajuntament de l'Arboç

 

L'Ajuntament de l'Arboç ha decidit subvencionar part del transport als estudiants del poble. Així, es persegueix que tots els universitaris de la zona puguin tenir dret a l'educació i facilitar el transport. Aquesta iniciativa ha estat aprovada per unanimitat i els aspirants han d'estar matriculats en universitats públiques.

Requisits necessaris que imposa l'Ajuntament de l'Arboç

Els requisits que es demanen per a acollir-se a aquesta proposta són estar empadronat a l'Arboç amb una antiguitat mínima d'un any, haver cursat l'any anterior grau a una universitat pública i haver superat un mínim de 75% dels crèdits del curs de l'any passat. Està previst que la convocatòria per a apuntar-se comenci a l'octubre.
 
Per poder inscriure's a aquesta iniciativa, s'ha d'omplir el model que està a les oficines municipals d'atenció al ciutadà, a més de presentar el DNI o passaport, volant d'empadronament a l'Arboç, el resguard de la matrícula del grau del curs 2017/2018, comprovant de pagament de la matrícula i acreditació de les notes. 
 

Màxim 300 euros d'ajut per transport a cada universitari

L'estudiant podrà optar com a màxim a 300 euros d'ajut, però no tots comptaran amb aquesta quantitat. La xifra dependrà del nombre de crèdits aprovats el curs anterior i matriculats enguany. El consistori valora destinar un màxim de 7.500 euros en la subvenció. 

Millores d'accessibilitat al Parc de Santa Llúcia de l'Arboç

L'Arboç va pavimentar fa un parell de mesos una zona entre l'avinguda de Tarragona i l'avinguda de la Generalitat, al parc de Santa Llúcia. La reforma va consistir en la pavimentació d'un pas de 2,20 metres d'amplada per tal de facilitar l'accessibilitat a les persones amb mobilitat reduïda.
 
Tota la zona del Parc era de terra i les persones amb cotxets o mobilitat reduïda tenien molt complicat passar. La brigada municipal va portar a terme el servei per tal de millorar la qualitat de vida dels habitants de l'Arboç.