Un ple de l'Ajuntament de Calafell del 2020.

L'Ajuntament de Calafell aprova un pressupost de 49,7 milions pel 2020

Els comptes del PSC han rebut el suport d'ERC, PP, Podem i UAM

L'Ajuntament de Calafell ha aprovat de forma inicial el pressupost pel 2020 al ple celebrat aquest dijous 23 de gener. Els comptes, que pugen a 49,7 milions d'euros, han rebut un suport majoritari de més de dues terceres parts del plenari, gràcies als quinze vots a favor del PSC, ERC, PP, Podem i l'UAM. Ciutadans, Sumem i un dels dos regidors de la CUP s'han abstingut, mentre que l'altre vot de la CUP ha estat en contra.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Aquest ampli suport s'ha fonamentat en el pacte entre el PSC i ERC, a canvi d'algunes contrapartides demanades pels republicans, per reforçar la policia local i posar més càmeres de vigilància. Carles Martín, portaveu d'ERC de Calafell, ha reiterat al ple la voluntat del seu partit de sumar en benefici de la ciutadania. El vot dividit de la CUP, per la seva banda, s'ha explicat pel fet que el partit està d'acord amb algunes de les partides però no en el global del pressupost.

 

Més pes de l'empresa municipal CEMSSA

D'aquesta manera, el pressupost pel 2020 de l'Ajuntament és un 1,59% més alt que el de l'any anterior, i arriba fins als 52,5 MEUR si se sumen els gairebé tres milions de l'empresa CEMSSA. Precisament, aquesta empresa municipal tindrà més rellevància aquest any, ja que assumirà més serveis, com la creació d'un cos d'agents cívics. També absorbirà alguns serveis que estaven externalitzats, com el de la neteja del Mercat Municipal, el de les diferents consergeries de centres cívics i mercat municipal i el de manteniment del mobiliari urbà. 

Les inversions per a l'any 2020

Tot el pes que assumeix CEMSSA el perd l'organisme autònom Fundació Castell de Calafell, que ja ha quedat dissolt, com anteriorment havia passat amb el Patronat de Turisme. El seu personal i els béns han quedat adscrits al mateix consistori. En el capítol d'inversions, els comptes preveuen arribar als 6,1 milions, amb una previsió d'1,3 milions per comprar la nau del servei de neteja viària si al final el consistori decideix remunicipalitzar el servei.

Altres partides destacades són els 425.000 euros per adequar l'antic Mercat de Segur, que recentment va tornar a patir un incendi, els 367.000 euros per remodelar diversos carrers de Segur, els 300.000 euros per fer un centre d'acollida per a gossos, els també 300.000 euros per fer la segona fase del carrer de Jesús, els 377.000 per fer el gimnàs de la zona del Castell o els gairebé 700.000 euros que es destinaran als diferents centres cívics del municipi.