L'Ajuntament de Calafell crearà una regidoria de protecció d'animals

Calafell vol ser «un poble amic dels animals» amb una nova regidoria que es posarà en marxa al setembre
Calafell, compromès amb els animals | delCamp.cat

 

L'Ajuntament de Calafell té prevista la creació d'una regidoria expressament dedicada a la protecció d'animals. Aquesta àrea pionera tindrà per objectiu treballar i potenciar la marca CalafellPetFriendly, i ho faran amb noves campanyes o equipaments perquè els animals se sentin a casa dins del municipi. 

La regidoria de protecció d'animals de Calafell, activa al setembre

L'alcalde de Calafell, Ramón Ferré, ha assegurat que al principi el projecte ocupacional Calafell Crea serà bàsic pels recursos humans que necessitarà la nova regidoria. Malgrat això, la previsió és que la nova regidoria de protecció d'animals s'activi de cara al mes de setembre.
 
Ferré ha comentat que tenen dos projectres entre mans. El primer d'ells és la creació d'un centre d'acollida d'animals que s'encarregui de tots els que estan abandonats o mal cuidats per tal que es puguin incrementar més les adopcions a més de solucionar amb aquest centre un problema a la població, «una mancança que suplim des de fa anys amb solucions fora de la comarca i no sempre mancades de dificultats i controvèrsies”, segons Ferré.
 
L'altre projecte que tenen previst portar endavant és la creació d'una xarxa d'establiments PetFriendly, on els animals tindran cobertes totes les seves necessitats i no els hi falti cap necessitat bàsica. 
“Nosaltres ho tirarem endavant a Calafell, amb ànim que el centre d’acollida puguin usar-lo altres municipis de la comarca que tenen la mateixa necessitat. Encara que ho farem per a gossos, és possible que ho ampliem també als gats”, afegeix Ferré. 
 

Calafell, «un municipi amic dels animals»

La intenció principal del poble és crear aquesta regidoria per tal de cuidar més encara la vida dels animals, claus per a les persones. Per aquest motiu, Calafell vol esdevenir «un municipi amic dels animals». 
 
Aquest projecte de compromís amb les mascostes no és una novetat en aquest equip de govern. Des que hi són al càrrec, l'any 2015, s'han portat a terme diferents iniciatives per tal d'incrementar els beneficis en la vida dels animals. Es va fer un correcan i un circuit d'agilitat per a gossos, es va aprovar una ordenança municipal de tinença d'animals i s'ha regulat l'entrada d'animals a un entorn com la platja, a més de voluntaris de les colònies de gats de carrer.

"ATENCIÓ: Ferit lleu en un accident a la C-51, Albinyana"