L'Ajuntament del Vendrell actuarà d'ofici davant casos de violència masclista

El ple aprova per unanimitat una moció de Sí Se Puede
Una protesta contra la violència masclista. | EspañaDiario.es

 

L'Ajuntament del Vendrell ha acordat actuar d'ofici en els casos de violència masclista que hi hagi al municipi. Així s'ha aprovat al ple municipal d'aquest dimarts 29 de gener, en una moció presentada pel grup municipal de Sí Se Puede que ha rebut els vots a favor de tots els partits del plenari. La moció estipula que en casos d'agressions o violència masclista, «els serveis jurídics de l'Ajuntament estudiaran les actuacions que es puguin emprendre d'ofici presentant-se com a acusació o instant a la fiscalia a iniciar les actuacions pertinents».

 

També s'apunta que, davant aquests casos, l'Ajuntament actuï «de forma activa, contactant amb la víctima per tal de donar-li tot el suport jurídic, psicològic i de seguretat que siguin necessaris». Oscar Blasco, portaveu de Sí Se Puede a l'Ajuntament, va recordar que en els últims 14 anys, més de 900 dones «han estat assassinades per les seves parelles o exparelles» a l'Estat espanyol. La formació ha apuntat que el Vendrell no és aliè a aquests casos, recordant  la detenció d'un noi fa pocs dies per part de la policia local perquè estava maltractant la seva parella a l'interior d'un vehicle.

 

Protocol per a la recollida d'animals al carrer

Aquesta no va ser l'única moció que va presentar el grup municipal de Sí Se Puede al ple d'aquest mes de gener. El plenari també va aprovar per unanimitat que s'elabori un protocol d'actuació per a la recollida d'animals a la via pública, a partir d'una taula de treball que compti amb veterinaris, associacions animalistes i altres actors relacionats amb aquest assumpte. L'objectiu és dotar els agents de la policia de les eines necessàries per fer aquestes actuacions amb tota la seguretat, tant per a ells com per als animals.

 

El ple del Vendrell també va aprovar una moció del grup municipal de Ciutadans per elaborar un altre protocol, en aquest cas per detectar connexions il·legals a la xarxa elèctrica en aquells pisos que estan ocupats.