GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Albinyana vol posar càmeres de vigilància per prevenir robatoris

Serien càmeres que llegirien les matrícules dels cotxes que accedissin al municipi
Vista del poble d'Albinyana. | BP Diari

 

L'Ajuntament d'Albinyana ha acordat al ple municipal d'aquest dilluns 1 d'abril demanar al Departament d'Interior de la Generalitat que es posi en marxa un sistema de videovigilància per prevenir els robatoris al municipi. Seria un sistema de càmeres que llegirien les matrícules dels cotxes que accedissin al municipi durant les 24 hores del dia i en qualsevol condició meteorològica. Seria un sistema similar al que s'està implementat a la platja de Calafell.

 

L'objectiu és que la mesura tingui un efecte dissuasiu i, en cas que es produeixin robatoris, permetria accelerar les investigacions. Amb el sistema, es podrien comparar les matrícules detectades amb una llista de vehicles inclosos a la base de dades de la policia. La videovigilància ha de complir uns procediments legals i tenir els permisos de la Comissió de Control de Dispositius de Videovigilància de Catalunya (CCDVC), així com complir les normatives vigents en protecció de dades.

 

Evitar robatoris a l'interior de domicilis

Des de l'equip de govern de l'Ajuntament expliquen que una de les prioritats que tenen des de fa temps és «la seguretat ciutadana per tal d'evitar els robatoris a domicilis». Per aquest motiu s'han fet constants reunions de coordinació amb els responsables de l'Àrea Bàsica Policial del Baix Penedès, «amb l'objectiu de treballar conjuntament en la millora de la seguretat».

 

Des del consistori creuen que amb les càmeres «es reforçaria, encara més, la col·laboració amb els Mossos d'Esquadra». El ple municipal d'aquest dilluns també ha aprovat demanar la modificació del Codi Penal per augmentar les penes per als autors de robatori amb força, i que es tingui en compte per part de la Fiscalia General de Catalunya i el Tribunal Superior en els seus àmbits de decisió, la consideració de la reincidència d'algunes de les persones que cometen aquest tipus de delicte. Aquest mateix punt el va aprovar fa una setmana l'Ajuntament de la Bisbal del Penedès.