ÚLTIMA HORA

Un home, molt greu per una sortida de via a l'N-420 a Duesaigües

Albinyana dedica la 13a Fira d'Artesania a la mel

El nucli del poble acollirà aquest diumenge una cinquantena d'expositors i diverses activitats

 

Imatge d'una edició anterior de la Fira d'Artesania d'Albinyana. | Cedida

 

Albinyana celebra aquest diumenge 20 d'octubre la tretzena edició de la seva Fira d'Artesania,  impulsada per la Societat Recreativa Unió Albinyanenca, amb la col·laboració de l'Ajuntament, l'Agrícola i Secció de Crèdit d'Albinyana, Jove Baix Penedès i la Diputació de Tarragona. Aquesta edició està dedicada a la mel, i compta amb un complet programa d'activitats que tindran lloc al llarg de tot el diumenge al nucli del poble.

 

Així, a més de la cinquantena d'expositors i artesans que estaran repartits pels carrers més cèntrics, els visitants podran fer passejos amb cavall, tallers per a grans i petits, un esmorzar i un dinar popular, i una animació de carrer que anirà a càrrec de la Galderica i el Bernat, masovers de Mas Llagostera. A primera hora del matí, els grallers de la Cresta de la Canya hauran donat la benvinguda a la festa pels carrers del poble. 

 

Exposicions i xerrades al voltant del món de la mel i les abelles

La fira s'inaugura a les nou del matí i restarà oberta fins a les vuit del vespre. Una de les exposicions es podrà veure a Cal Llogari, dedicada als 'Utensilis de la mel', a càrrec de Joan Maria Llorens. A la carpa de la Societat es faran xerrades durant el matí sobre el món de l'abella, al voltant d'aspectes com l'apicultura urbana o l'apiteràpia. A la tarda, a l'espai del carrer Castellot, el doctor en biologia i professor de botànica Jaume Cambra parlarà sobre l'apicultura.

 

Tot seguit es podrà gaudir dels «tastets de mels macerades amb plantes aromàtiques» elaborades per Pilar López, fitoterapeuta i bona coneixedora de la flora medicinal autòctona. A les 19.00 hores, Sergio Gatell, cap de cuina del restaurant El Casino de Constantí, farà un taller de cuina amb tast de textures de mel. També a la tarda hi haurà la cercavila dels Capgrossos d'Albinyana, en aquest cas a les 17.00 hores. El programa d'aquesta fira ja tradicional de la tardor albinyanenca es pot consultar en aquest enllaç.