Cubells per fer la recollida porta a porta al Vendrell.

Albinyana es passarà al porta a porta per les dades «dolentes» de reciclatge

El municipi no ha arribat a passar del 23% de reciclatge en els últims anys

Albinyana serà un altre municipi del Baix Penedès que aquest 2021 es passarà a la recollida de residus porta a porta davant les males xifres de reciclatge dels últims anys. Així s'ha anunciat des del govern local, apuntant que la intenció és que el nou sistema, avalat per tots els grups municipals, s'implanti «abans de la tardor».

Segons l'Ajuntament, les dades dels últims mesos mostren «l'estancament en el reciclatge» que hi ha al municipi d'Albinyana. Segons dades d'EcoBP, Albinyana se situa per sota del 23% de reciclatge, molt lluny del 65% que reclama la Unió Europea pel 2024, i amb una dinàmica d'estancament total. 

Increment de les taxes per l'eliminació del rebuig

Un dels aspectes que ha impulsat a fer un canvi de model són les taxes que estan associades a l'eliminació de les tones de rebuig. Aquestes taxes augmenten cada any, fins al punt que des del 2013 s'han multiplicat per quatre, i això acaba repercutint en el rebut de la brossa. La incapacitat per millorar aquestes xifres obliga a canviar el model, una cosa que ja han fet els últims mesos municipis com Bellvei —amb els contenidors intel·ligents— o el Vendrell, que ha desplegat el porta a porta en alguns nuclis.