L'alcalde de Calafell acusa la Generalitat de «passar el mort» als ajuntaments en ensenyament

Ramon Ferré critica que el Govern català s'inhibeix de les seves responsabilitats
Ramon Ferré, visitant un centre educatiu de Calafell. | Ajuntament de Calafell

 

L'alcalde de Calafell, el socialista Ramon Ferré, ha criticat durament la Generalitat i el Departament d'Ensenyament per la «manca d'inversions a les escoles i instituts» dels últims anys. En una entrevista concedida a Tarragona Digital —que es podrà llegir íntegrament el pròxim 26 de setembre—, el batlle calafellenc ha lamentat que el curs escolar 2019-2020 ha començat al municipi amb els centres al límit de les seves capacitats i amb les ràtios d'alumnes per mestre molt elevades.

 

Ferré ha remarcat que aquest «és un problema greu, amb el qual últimament hem tingut alguna conversa amb la Generalitat que no ens ha agradat massa». «Bàsicament ens han demanat que ens posem a fer escoles i deixem de fer carrers, una cosa que em sembla una manca de responsabilitat total i un intent polític molt desafortunat», ha reblat Ferré. L'alcalde de Calafell creu que la Generalitat «vol fer responsables els ajuntaments de l'estat de les escoles», de la mateixa manera que ha traspassat «la responsabilitat de les escoles bressol a les Diputacions». 

 

Manca de manteniment i ràtios disparades

En el cas de Calafell, Ramon Ferré explica a l'entrevista que els problemes són múltiples, des de la manca de manteniment en diverses escoles, amb obres que s'havien d'haver fet a l'estiu i no s'han fet, fins a les elevades ràtios que tenen aquests centres. «No pot ser que una escola d'especial protecció com la Mossèn Cinto Verdaguer de Segur de Calafell tingui ràtios similars als altres centres», ha protestat el batlle.

 

Ferré lamenta que la Generalitat faci «tres anys que està amb pressupostos prorrogats», el que provoca «que no hi hagi inversions a escoles i a instituts», i això fa «que els edificis es vagin degradant de mica en mica i no es facin les ampliacions que pertoca». «I ara passen el mort als ajuntaments, quan nosaltres no tenim competències en això, estem preocupats i indignats», ha asseverat el batlle. L'entrevista completa a Ramon Ferré es podrà llegir el pròxim 26 de setembre.