GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

L'Arboç celebra la Festa Patronal de Sant Julià amb una actuació de l'esbart

Es farà al Teatre El Centre aquest diumenge al migdia

L'Arboç celebra aquest pròxim cap de setmana la Festa Patronal de Sant Julià, amb l’actuació que farà l'esbart el diumenge 12 de gener a les dotze del migdia, al Teatre El Centre. L'Esbart Sant Julià oferirà a tots els presents un espectacle de danses tradicionals catalanes, algunes de les quals són contemporànies. Per veure l'espectacle s'ha de fer un donatiu mínim de cinc euros, i les entrades es poden retirar al PIJ de la Casa de Cultura fins divendres, de les 10.00 a les 13.00 hores.

 

Des de l'Ajuntament de l'Arboç han recordat que l'aforament és limitat i que les entrades no són reemborsables. L'Esbart Sant Julià de l'Arboç es va crear l'any 1961 i, des d'aleshores, ha estat actiu de forma continuada, representant més de 250 balls diferents en prop de mil actuacions realitzades. En aquests moments, l'entitat està integrada per una cinquantena de dansaires, que actuaran aquest diumenge per la festa patronal del municipi.

 

Creix la Col·lecció Local de la Biblioteca del Vendrell

En l'apartat cultural, també cal destacar que la Col·lecció Local de la Biblioteca Terra Baixa del Vendrell segueix creixent, i s'ha publicat la sisena edició corresponent a les incorporacions fetes durant l'any 2019. Aquesta és una col·lecció de bibliografies de periodicitat anual, destinada a la difusió dels nous documents de la Col·lecció Local. La publicació està a l'abast de tots els usuaris, tant a la mateixa Biblioteca —en format paper— com a Internet. 

 

La finalitat de la Col·lecció Local de qualsevol biblioteca pública és poder preservar el patrimoni bibliogràfic del seu municipi i la comarca. En el cas de la Biblioteca Pública Terra Baixa, el seu àmbit d'actuació és el llegat documental del Vendrell i, per extensió, del Baix Penedès. Està integrada per documents de diferents tipologies (llibres, audiovisuals, premsa, estudis, mapes, música, contes, teatre) i treballa per recollir de forma exhaustiva qualsevol publicació o edició d'aquest àmbit territorial.