L'Arboç contracta una educadora social de carrer

L'educadora ha d'assessorar i defensar els interessos del jovent del poble
Vista aèria de l'Arboç. | Ajuntament de l'Arboç

 

L’Ajuntament de l’Arboç ha anunciat la contractació dels serveis d'una educadora social de carrer, que té l'objectiu de vetllar pels interessos i per les necessitats del jovent de la vila. La primera tasca que farà l'educadora serà la de visitar l'institut del municipi, per conèixer els joves i veure quines sones les seves necessitats principals. Un altre dels projectes relacionats amb aquesta educadora és el nou Espai Jove, que el consistori està estudiant on s'ha d'ubicar.

 

Aquest ha de ser un espai de trobada on els joves puguin realitzar activitats diverses i posar en comú els seus interessos. L'Ajuntament de l'Arboç ha detallat que els objectius del projecte són «aportar elements referencials als joves per facilitar la seva socialització i integració en les dinàmiques positives del municipi, promoure l’arrelament del jove al municipi i la seva participació activa, facilitar espais de trobada per fomentar la relació entre joves pertanyents a col·lectius diferents, perfils i interessos diversos, i garantir l’existència d’una oferta d’oci i lleure alternativa».

 

Pla de civisme per combatre les bretolades

La contractació de l'educadora social de carrer i l'impuls del nou Espai Jove estan emmarcats en el pla de civisme que el consistori ha posat en marxa per conscienciar la població del cost social i econòmic «que tenen les bretolades i els actes d'incivisme». En aquesta mateixa línia, la setmana passada es va fer una reunió participativa amb els veïns per analitzar com combatre aquests actes incívics. El servei d'educador de carrer està cofinançat per la Generalitat i els ajuntaments que formen part del projecte, a través del Consell Comarcal del Baix Penedès. Té una durada de dotze mesos.

 

Un altre municipi que s'ha beneficiat d'aquesta iniciativa és Llorenç del Penedès, que també ha contractat a una educadora social per relacionar-se amb el jovent. A més de defensar els interessos dels joves del poble, l'educadora haurà de posar en funcionament l'Espai Jove de Llorenç, que estarà ubicat a les dependències de l'antic Ajuntament, a la plaça de la Vila.

"Les 15 notícies més destacades del 2018 al Baix Penedès" "El Parc de Nadal de Calafell es trasllada aquest any al pavelló de Segur"