Última Hora

Atropellament mortal a Rodalies entre Tarragona i Torredembarra

L'Arboç coorganitza la sisena edició del Fòrum de ciutats i territoris creatius

La iniciativa s'ha celebrat aquest any a Lleida
Imatge del Fòrum de ciutats i territoris creatius d'aquest any 2019. | Ajuntament de l'Arboç

 

L'Ajuntament de l'Arboç ha pres part, i ha coorganitzat, la sisena edició del Fòrum de ciutats i territoris creatius de l'Estat espanyol, una xarxa a la qual es va adherir el passat 2018. El fòrum ha tingut lloc entre el 28 de febrer i l'1 de març, al parador de Turisme de Lleida, i tractava la temàtica 'Barris antics, cascos antics: un patrimoni viu per descobrir'. Per part de l'Ajuntament de l'Arboç hi van ser l'alcalde, Joan Sans, i la regidora Sònia Magrané.

El fòrum servia per parlar sobre els barris antics i els nuclis històrics com una font d'oportunitats per repensar les ciutats i territoris, «recuperant la seva trajectòria històrica escombrada pels processos d'industrialització». Aquesta és una iniciativa que vol posar de manifest com les idees creatives poden fer evolucionar els pobles i ciutats amb un afany modernitzador i de diversificació de la seva estructura econòmica.

Una manera diferent de fer les coses als barris antics

Des de l'Ajuntament de l'Arboç han informat que, a través del pla de barris, s'està buscant «una altra manera de fer les coses, a través de la creativitat, incidint en les persones i les seves necessitats». Com a exemple d'això fan referència a «la recuperació d'antics oficis lligats al Patrimoni Cultural, la innovació lligada a destinacions intel·ligents, la dinamització del comerç al detall, la millora de la seva connectivitat i accessibilitat, la recuperació d'espais públics, o els nous usos dels edificis emblemàtics. 

En aquesta edició, els onze membres del jurat han decidit que la Copa Espanya Creativa-Catalunya 2019 recaigués en l'Ajuntament d'Oriola. La copa es va organitzar a Lleida perquè 34 ajuntaments catalans (entre ells el de Lleida) van guanyar la Copa Espanya Creativa-Melilla l'any 2017. Amb aquesta adhesió, l'Ajuntament de l’Arboç ha volgut destacar que s'ha guanyat «presència i visibilitat per a la promoció de la vila a la resta d'Espanya i a l'exterior, sota l'eslògan 'Molta Catalunya per descobrir'».

També et pot interessar:

"Els premis del Carnaval del Vendrell 2019" "La Bisbal del Penedès vol un nou col·lector d'aigües residuals pel Priorat"