L'Arboç vol una mostra d'ADN de cada gos que hi ha al municipi

L'objectiu és poder identificar els excrements que es deixin a la via pública

 

L'acte de presentació de la nova normativa de tinença d'animals de l'Arboç. | Ajuntament de l'Arboç

 

L’Ajuntament de l’Arboç va presentar aquest dimarts al vespre a l'auditori municipal la nova ordenança de tinença d'animals, que obliga els propietaris de gossos a aportar una mostra d'ADN de l'animal al cens municipal. Tot plegat forma part de la nova iniciativa per evitar la proliferació d'excrements de gos a la via pública, que ahir va ser explicada per l'alcalde del municipi, Joan Sans, i per la regidora de Medi Ambient, Montserrat Pérez.

 

El xip i una mostra de sang de l'animal

Aviat començarà una campanya per informar a tots aquells propietaris de gossos que encara no ho hagin fet, que posin el xip a l'animal i aportin una mostra de sang per censar-lo, una cosa que es pot fer sense cap cost. Actualment, l'Ajuntament de l'Arboç té censats prop de 400 animals, i l'objectiu és que puguin estar controlats tots els que hi ha actualment, per així crear un banc de dades caní local.

 

Aquest banc de dades es podrà contrastar amb les mostres d'excrements que es recullin als carrers i places del poble, per determinar a qui corresponen, poder localitzar el propietari i sancionar-lo si cal. El tècnic de l’empresa encarregada d’analitzar les mostres de sang i femta, Òscar Ramírez, va explicar els perills que suposen els excrements de gos al carrer, en relació als virus i els bacteris, així com la importància d’eliminar-los de la via pública per evitar malalties. També va afirmar que el procés per extreure l’ADN de la femta és fiable al 100%.

 

La Brigada Civil de Protecció Animal

L'acte d'aquest dimarts també va servir per presentar la nova Brigada Civil de Protecció Animal, per la qual ja hi ha un total de 25 persones interessades a formar-ne part com a voluntaris. La brigada vetllarà per fer complir la nova normativa de tinença animal. En una primera fase s’encarregaran d’informar a tots els propietaris de gossos, gats i fures de la necessitat de tenir els animals censats. Ells mateixos seran els encarregats de recollir les mostres que es trobin al carrer, per fer-les analitzar.