El centre de l'Arboç.

L'Arboç bonificarà els bars i restaurants que reciclin correctament

S'aprova una reducció del 50% de la taxa pels que facin bé la recollida selectiva

Les ordenances fiscals del 2021 de l'Ajuntament de l'Arboç contemplen una rebaixa del 50% a la taxa d'escombraries per als bars i restaurants, amb l'objectiu d'ajudar a minimitzar les dificultats que ha creat la pandèmia del coronavirus. No obstant això, des del consistori han avisat que hi haurà casos en els quals no s'apliqui aquesta reducció.

D'aquesta manera, aquells bars i restaurants que no reciclin de forma correcta no podran gaudir de la bonificació. Segons l'Ajuntament, aquesta decisió es pren amb l'objectiu d'incentivar «el compliment de les obligacions de reciclatge especificades en l'ordenança municipal de medi ambient».

Recàrrec pels casos flagrants

A més a més, des del govern local afegeixen que en els «casos flagrants de males pràctiques de reciclatge» inclús es podrien penalitzar els establiments «amb un increment de la taxa de fins a un 25%» respecte a l'import de l'ordenança del 2020. En aquests casos, els propietaris seran informats prèviament de l'amonestació i podran presentar al·legacions.

L'Ajuntament de l'Arboç va aprovar el passat 21 de desembre les ordenances fiscals per l'any 2021, entre les quals destaca la gratuïtat de la taxa d'ocupació de la via pública per part de les terrasses dels bars i restaurants.