Les mans d'una persona sostenint una tauleta i un ordinador portàtil al fons

L'Arboç subvenciona la compra d'ordinadors per garantir l'aprenentatge 'online'

L'ajut és pels alumnes des de cinquè de primària i fins a grau universitari

L'Ajuntament de l'Arboç impulsa una nova subvenció, que té l'objectiu de garantir el dret a l'educació en aquests temps de pandèmia. El consistori ha aprovat les bases per concedir un ajut per a la compra d'ordinadors (de sobretaula o portàtils) i tauletes pels alumnes de cinquè i sisè de primària, ESO, batxillerat, grau mitjà, grau superior i grau universitari. No se subvencionarà l'adquisició de telèfons intel·ligents ('smartphones').

La subvenció és d'un 50% del cost de l'equip, amb un màxim de 150 euros d'aportació del consistori per cada unitat familiar. Es pot sol·licitar per les compres que hagin fet els alumnes, pares o tutors legals des del passat 13 de març del 2020 i fins al 28 de febrer del 2021. El màxim que l'Ajuntament destinarà a aquesta subvenció és de 45.000 euros i les sol·licituds es poden presentar a partir del 30 de novembre, tant a través de la seu electrònica com presencialment a l'OAC del carrer Major, 26.

L'objectiu és que tots els alumnes puguin tenir accés a les classes a través d'Internet, un recurs que s'ha hagut d'implementar per culpa de la pandèmia del coronavirus. Des de l'Ajuntament de l'Arboç recorden que cal guardar la factura de la compra per presentar-la quan es demani la subvenció.


Comentaris