Arxiven la denúncia contra tres exregidors de Calafell pels sorolls al carrer Monturiol

Rafel Solé veu «joc brut» i estudia emprendre mesures legals
El carrer Monturiol de la platja de Calafell. | M.G.

 

Els exregidors de Medi Ambient de Calafell Josep Parera (2015-2019) i Jose Antonio Jiménez (2011-2015), així com el d'Urbanisme Rafel Solé (2011-2015), han quedat exculpats de la denúncia que el 2006 va fer una veïna del carrer Monturiol pels sorolls a la via pública. El jutge ha decidit arxivar el cas perquè no avala les tesis de la fiscalia, que acusava els regidors d'inactivitat per resoldre aquest problema en un dels carrers principals d'oci nocturn del municipi.

 

En aquest sentit, el jutge creu que els dos regidors de Medi Ambient no van contravenir les lleis protectores de medi ambient, ni van autoritzar activitats contràries a la normativa. També ha quedat acreditat que van fer les inspeccions obligatòries i no van obviar infraccions. Pel que fa a Rafel Solé, el jutge constata que les seves competències eren d'Urbanisme, i no de Medi Ambient, amb el qual no podia fer o ometre accions relacionades amb aquest assumpte. La resolució judicial encara no és ferma.

 

Rafel Solé veu «joc brut» per interessos polítics

Precisament, Rafel Solé ha estat el primer exregidor a valorar la resolució, mostrant-se alleujat però també «emprenyat per haver passat dos anys en una causa de forma totalment injusta». Solé ja va dir en el seu moment, quan va declarar davant el jutge, que no entenia els motius pels quals el seu nom «estava a la llista facilitada per l'Ajuntament», donat que no tenia competències en Medi Ambient. Per això es pregunta «per què el secretari de l'Ajuntament no va fer bé la seva feina».

 

Ell mateix es dona la resposta, apuntant que no creu «en les casualitats» i pensa que «algú o alguns suposadament van jugar brut, buscant molt possiblement un atac polític frontal contra la meva persona». Solé creu que «en política no tot val per conservar la cadira», i conclou dient que el tema «està en mans dels meus advocats per analitzar si puc demanar responsabilitats amb l'objectiu de defendre el meu honor i el meu nom».

 

Un cas que es remunta al 2006

El cas sorgeix d'una denúncia que va posar l'any 2006 una veïna del carrer Monturiol pels forts sorolls a la via pública. En aquell moment, ja va guanyar el plet i va ser indemnitzada, segons el consistori, però el jutjat va requerir a l'Ajuntament que prengués mesures per controlar el problema dels sorolls. La denúncia de la fiscalia venia derivada per un suposat incompliment d'aquest requeriment, que el jutge ha desestimat.