Les associacions de gent gran del Baix Penedès se citen a l'Arboç

Hi han pres part associacions de Banyeres, Sant Jaume i l'Arboç
Les associacions de gent gran s'han trobat a l'Arboç. | Consell Comarcal del Baix Penedès 
 

L'Arboç va acollir aquest passat dissabte 19 d'octubre la tercera trobada d'associacions de gent gran del Baix Penedès, que impulsa la Comissió Executiva de la Gent Gran del Consell Comarcal del Baix Penedès, el Departament de Benestar Social del mateix consell, l'associació de jubilats de l'Arboç i la regidoria de Serveis Socials de l'Ajuntament de l'Arboç. A la trobada també hi van prendre part els municipis de Banyeres del Penedès i Sant Jaume dels Domenys.

 

Benvinguda i visites guiades pel municipi

L'acte va començar a les deu del matí, amb la benvinguda als assistents que va donar l'alcalde de l'Arboç, i president del Consell Comarcal, Joan Sans. Seguidament, es van fer diverses visites guiades al municipi, a llocs com la Giralda, el Museu de Puntes de Coixí, l'església de Sant Julià o els edificis modernistes més característics. Al migdia va tenir lloc el dinar de germanor, que va aplegar prop de 250 persones i on es va fer entrega d'un record a tots els assistents.

 

Nombrosos voluntaris van col·laborar en aquesta trobada, així com els ajuntaments de l'Arboç, Sant Jaume dels Domenys i Banyeres del Penedès. L'objectiu que té la Comissió Executiva de la Gent Gran és seguir donant continuïtat a aquest acte, que ja fa tres anys que es du a terme de forma seguida, amb la intenció que no es torni a perdre un esdeveniment que antigament s'anava repetint any rere any.

 

Premi per l'artista banyerenca Susanna Inglada

Per altra banda, l'artista de Banyeres Susanna Inglada, resident actualment a Amsterdam, ha rebut el premi De Scheffer 2019, dedicat a joves creadors visuals per la «rellevància social i política del seu treball». Aquest guardó li garanteix l’exposició de les seves obres al Museu Dortrech, on es farà la inauguració el pròxim 16 de novembre. També a partir del febrer de l’any vinent, Inglada assistirà a una residència en art a Roma, gràcies una subvenció de l'AECID.