August Armengol anuncia que no es presentarà amb cap llista a les municipals del Vendrell

Feia setze anys que era regidor per PxC, partit dels qual ha estat quatre cops cap de llista

August Armengol no es presentarà finalment amb cap llista a les eleccions municipals del mes de maig al Vendrell. Així ho ha anunciat ell mateix a través d'un comunicat enviat aquest dilluns 18 de març als mitjans de comunicació. Armengol tanca d'aquesta manera una etapa de setze anys com a regidor a l'Ajuntament del Vendrell, des que el 2003 es va presentar per primera vegada amb Plataforma per Catalunya (PxC).

Armengol era un dels regidors més veterans de l'actual consistori, després d'haver estat el candidat de PxC durant quatre vegades. El seu sostre van ser els cinc regidors i 2.328 vots (un 18%) que va obtenir l'any 2011. El 2015, la formació va patir una caiguda fins als tres regidors, en el que era un anunci del desgast que presentava la seva proposta. La irrupció de partits com Vox ha acabat suposant el cessament de l'activitat política de PxC, que es va confirmar al congrés del passat 16 de febrer.

Militant de Vox des de fa uns mesos

Quedava per saber si Armengol es presentaria amb alguna altra llista, sobretot després que s'anunciés que molts militants i càrrecs de PxC s'havien passat a Vox. El mateix Armengol va apuntar a Tarragona Digital que tant ell com el regidor Juan Carrasco s'havien fet militants del partit liderat per Santiago Abascal, i que estaven a la seva disposició pel que calgués. Finalment però, Armengol no concorrerà als comicis del mes de maig. 

A la nota enviada a la premsa, Armengol assegura que ha dut a terme les seves tasques de regidor «amb honestedat, coratge i voluntat de servei com a càrrec públic per delegació dels milers de persones que ho van fer possible amb el seu vot, cosa que ha estat una gran responsabilitat i un gran honor». El polític també ha estat conseller del Consell Comarcal del Baix Penedès des del 2007 fins a aquest 2019. El 14 de juny, acabarà el seu mandat a l'Ajuntament del Vendrell.

També et pot interessar: